Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

lördag, augusti 16, 2008

Bor det Thailändare här?
Egentligen skulle det varit bilder från en kräftskiva men det var svårt att låta bli att lyfta fram dessa härliga munsbitar som mötte oss vid ankomst. Torkas innan de tillagas. Mycket gott öl tilltugg!

Etiketter:

5 kommentarer:

Blogger Lagers tabberas sa...

Nille, jag har en journalistvän i Västerås. Han träffade sin fru för 35 år sedan. Efter att han hämtat henne och välkomnat henne på Arlanda var han tvungen att åka till jobbet en sväng. Hustrun fick installera sig bäst hon ville i radhuset och det gjorde hon med besked.
När han återvände efter jobbet i kvällssolen tog han vägen om radhusets baksida och bort mot parkeringen. Då såg han hur det glittrade i spaljen till den egna lilla trädgården och han frågade sig "Vad i helvete, är det där" (ska uttalas på västmanländska) samtidigt påminde han sig om att han köpt ett kilo strömmingsfilé till middagen och lagt i kylskåpet. Det var dessa som kära hustrun hängt upp till tork.
(Läs ytterligare en gång på västmanländska)
"Men vad tror du grannarna ska säga när du hänger den finaste strömming i spaljén?"
Ja - tänker han idag och skrattar åt minnen - hur skulle hon veta vad grannarna tänker. Hemma i Korat skulle ingen brytt sig annat än som en reflektion att "Det där ser gott ut"!

17/8/08 15:56

 
Anonymous Nille sa...

Ja, verkligen en härlig historia det där :)

21/8/08 16:42

 
Blogger Ann sa...

Haha .Jag tycker,det är jätte gulligt roligt att höra:) haha

30/8/08 20:05

 
Anonymous Anonym sa...

Min mamma är thai , och hon gör precis som din fru :) hehe

31/8/08 20:52

 
Blogger Nille sa...

Visserligen inte min fru men kunde lika väl varit. Det är min mammas thaimans :)

1/9/08 18:20

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida