Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, september 10, 2008

Vi fick lägenheten!

I morse ringde man från Sollentunahem och berättade att man godkänt mig som hyresgäst. På eftermiddagen skrev vi kontraktet. Oktober 1 blir lägenheten tillgänglig. Snabba puckar med andra ord. The story of my life ungefär...

Lite andra detaljer som hör till mitt liv... Jag har ännu inte varit inne i lägenheten. Lägenheten är identiskt till den jag bor i idag bortsett från att den är spegelvänd. Det kommer bli mindre dagsljus tyvärr. den tidigare hyresgästen var en pensionerad invandrarkvinnan med rullator - vad det nu skall göra för skillnad. Mormor har en och hon är fantastisk. Jag ringde för en titt när det begav sig men eftersom inget av numren fungerade och jag desperat behövde en lägenhet hoppade jag över den detaljen.

Mina farhågor är att kvinnan haft nollkoll. Besiktningsprotokollet ser ok ut. Alla rum, dörrar och skåpsluckor skall dock målas om och detta kan ju betyda både det ena och det andra - förhoppningsvis att det råkar vara dags. Om någon känner någon på Kumlins Måleri som kan få in dem i lägenheten typ under de första 2 veckorna efter inflytt skall jag vara evigt tacksam. Vi har inte hyperbråttom in i lägenheten.

Nu skall vi sätta oss med tapet och -färg böcker för att dekorera vår lägenhet. Trevligt om vi får till det personligt och inte efter någon "best practice" men inget måste. Jag skall lägga laminatgolv ur egen ficka hade jag tänkt. Ogillar detta egentligen eftersom det är en hyreslägenhet - Men eftersom det lyfter lägenheten så pass, samt inte kostar miljoner längre, känns det ofrånkomligt

I vilket fall som helst, nu har vi hyrt oss lite tid!

Etiketter:

4 kommentarer:

Anonymous Syster Yster sa...

Grattis brorsan! Skönt med eget! Kram sys

10/9/08 22:41

 
Anonymous niklas sa...

Grattis!
Med lite färg och nytt golv, så spelar det nog ingen roll att du inte sett lägenheten.
Be hyresvärden att betala materialet mot att du gör arbetet. Har du tur går det bra, många vänner har gjort liknande när de haft privata hyresvärdar.
Niklas

11/9/08 11:16

 
Anonymous Nille sa...

Tackar!

Det är redan klart att värden betalar färg och tapeter samt gör det arbetet. Jag får dock betala och lägga golvet själv.

Hoppas bara jag inte behöver vänta för länge på ommålningen...

11/9/08 11:50

 
Blogger Tony sa...

Grattis, skönt att det löste sig med lägenheten.

12/9/08 18:04

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida