Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, september 01, 2006

Är det jag eller dem som är UFO?

Efter det att jag lämnat barnen på skolan, så stod hon där i grinden, Madam ”världen är min, wai:a mig” Rektorn. Hon sökte min blick och ville säja hej tror jag, eftersom alla vill vara tjenis med farangen. Men, jag fick en sådan aggressions attack, så jag undvek att möta hennes. Rätt människa kanske, men på fel plats. I vilket fall så är hennes uppenbarelse mer lik en god mormors, än en hårt arbetande rektors. Hon ser verkligen jättesnäll ut. Jag undrar om hon jobbar eller bara åtnjuter respekt? Mitt intryck dock, är att hon skiter blanka fan i eleverna, och att vara viktig är prioritering nummer 1.

Jag skrev tidigare om skolan som försvarade 2 våldtäktsanklagade lärare, och det kan vara värt att läsa igen.

Hon går runt och ler och pekar, och alla runt henne gör exakt som hon säjer, leendes. Hon har nära på drottning status tycker jag. När det är ceremonier på skolan så sitter hon förstås i främsta raden på VIP sektionen. Totalt har de väll plats för en 10-12 personer. Alla som sitter där är antingen super gamla sponsorer, eller super viktiga sponsorer. Eftersom de flesta i hela salen hoppas på att en dag få glida in på VIP sektionen, så lever detta vidare. Det är viktigt för Thailändare att vara någon. Rövslickar kommittén arrangerar sedan ett par timslånga tal om hur bra alla VIP människor är, och speciellt då om hur bra Madam ”världen är min, wai:a mig” är. Normalt är det den ”riktiga” Rektorn, och en representant från elevrådet som håller tal. Är det något de är riktigt bra på Thailändarna så är det att memorera meningslösa saker. Detta fenomen märkte jag redan på ABAC. De studerade gamla prov, dess frågor och svar, medan jag läste kurslitteraturen. Vi klarade tentorna båda men jag fick nog plugga hårdare. Att memorera saker har aldrig varit min styrka.

Det gör mig inget om mina barn efter första wai:en till Madam ”världen är min, wai:a mig” Rektorn, säjer som Casino sa till sin mamma ”- Jag hälsar inte dig eftersom du inte hälsar tillbaks”. Men, om man skall nå framgång i Thailand skall man nog lära sig att slicka röv. Jag får nog anledning att komma tillbaks till detta.

5 kommentarer:

Anonymous Susanne sa...

Nu kan jag inte hålla mig ;-) Att särskriva ord är inte snyggt!

aggressions attack
drottning status
VIP sektionen (bindestreck efter VIP)
super gamla
super viktiga
Rövslickar kommittén

Kram
Susanne

1/9/06 13:41

 
Blogger Nille sa...

Ja, jag vete fasen när man skall hålla ihop dem och inte. Tack. Jag håller med, jag ser det själv men är inte säker alla gånger. Skall redigera lite i helgen. Det blir nog bättre med lite träning. Jag tar bort din kommentar när jag är klar ;)

1/9/06 13:56

 
Anonymous pappa sa...

Ja så kan det gå, det är inte lätt och vara gift med
eller ha som plastmamma, som kan skriva.

Men jag tycker att du skriver bättre och bättre.

1/9/06 16:21

 
Anonymous mamma sa...

Detta är inget utlands-svenskt problem. Uffe Järpstedt (som en gång kom med post från Rebban till Hard Rock) är ju lärare i svenska och klagade när det kom på tal över att ungarna som du inte skriver ihop orden, själv väljer jag bindesträck när jag är osäker

1/9/06 20:17

 
Anonymous mamma sa...

bindestreck med e är bättre

1/9/06 20:24

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida