Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, november 10, 2006

Det är lugnt på landet!

Det kan vara ganska tyst här ute. Bortsett från syrsors, grodors, och ödlors sång förstås. Nu missade jag missade säkert något spännande djur. För.

En eldfluga blinkade just förbi.

Svenskt tyst blir det inte ens här ute.

Vi kom oanmälda denna gång. Min fru börjar få smak på det Uddmanska överaskningsmomentet. Ingen hemma och kolsvart. Bara en nattsvart himmel och de efterlängtade stjärnorna. Vi sitter kvar i bilen, släcker ner, bara himlen lyser på oss nu. Väntar.

En lykta cirklar runt kullen ett par kilometer bort. Långsant långsamt närmar den sig. Det är dem.

Överaskningen fullbordad. Motorn i natten dödar tystnaden. De kritvita sjukhusbelysningarna tänds upp. Nu gick bevattnings anläggningen på. Pumpen dunkar sönder det lugn som fanns kvar. Den tecknade favoritfilmen går i stereo i bakgrunden. Nu kommer grannarna inrullande. Klockan är 21:00 och festen har flytatts hit.

Imorgon blir det födelsedagskalas för lilla Phi. Hans 5 årsdag och det är därför vi är här. Han låg i magen när jag träffade på honom första gången. Hans mamma var höggravid. Vad uttråkade de såg ut, Plairs unga bror och hans flickvän. Nu är de separerade. Förstås. En till, Ohm Im, har kommit till världen. Hoppas de ringer i alla fall.

Det är så mörkt och tyst efter mörkret lagt sig. Det är mysigt runt brasan.

Det är Fredagskväll. Fem stycken är de som sitter på ljugarbänken. Svärfar är den äldsta, den yngsta killen kan inte vara mer än 18. Det är väll bara dem kvar i byn kan jag gissa. Man tager vad man haver. Lao Kaowen (risbrännvinet) börjar långsamt puls i deras ådror. De är på gott humör.

Vad annat finns det att göra, än att ta sig en sup? Hur lätt är det att tacka nej? Snart får jag sluta och skriva och göra dem glada, bli full och mindre skrämmande. Allvarlig är ett skrämmande tillstånd i Thailand.

Andra bloggar om: , ,

Etiketter: ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida