Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

lördag, november 10, 2007

Mormors farmor, vad kallar man det?

Vi var hemma och fikade hos mormor nu på eftermiddagen. Tyvärr blir det alldeles för sällan men här var vi. Jag noterade ett nytt släktkort på väggen och vart lite nyfiken. Det visade sig föreställa hennes farmor, far, farbror och 2 fastrar. Kortet är gammalt. Mormor går mot 90, tror hon är ungefär 85 nu. Pigg tant men skallen på skaft. I vilket fall tillbaks till kortet.

Farmor på bilden hette Emmy och bör vara ca 35 år gammal här. Fadern, den unge herren till vänster, Axel, kan vara 13-14 år kanske. Fastrarna Lisa och Greta, och sedan farbrodern Gösta längst ner. Kul att mormor kom ihåg alla namnen. Farfar och farmor hette Janson. Mamma hennes gifte alltså in sig i familjen. Hon var född Gustavsson. Jösses, jag kommer inte ihåg hennes förnamn? Har träffat henne massor av gånger. Även hon höll sig vid liv länge. Jag var över 20 när hon gick bort.

Sin farfar träffade hon aldrig. Han föll ner från en byggnadsställning när han var 32. De byggde på norr mälarstrand på den tiden och han tappade fästet och föll handlöst från 3:e våningen. Inte så jättehögt men det räckte. Pappa Axel gick också en tidig död till mötes. Han dog även han i 30 årsåldern. Lungcancer.

Conny och mamma, läser ni detta. Fyll gärna på.

Man får passa på och fråga medan det finns någon att fråga. Synd att jag missade alla på pappas sida, och även morfars. Det blir svårt för mig att fylla luckor här så jag får nog sätta mig med mamma och pappa om detta. Intressant.

Släktforskning ligger nog nära mig. Även om det nog ligger MYCKET långt fram i tiden. Snacka om meningsfullt oavlönat tidsfördriv.

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Från Morbror Conny en liten korrigering till din blogg vad jag vet så var det din mormors far som ramlade ner från en byggnadställning när hon var 6 år alltså min och din mors morfar.

12/11/07 09:39

 
Blogger Nille sa...

Jag var lite osäker på den faktiskt. Jag tror du har rätt. Får korrigera vid tillfälle.

12/11/07 09:50

 
Blogger Jessi sa...

Farmors/Mormors mamma hette Kristina! Om det var henne du tappat namnet på?
Kram Kussen!

13/11/07 23:04

 
Anonymous Anonym sa...

Googla släktforskning!
Det finns MASSOR av bra sidor, både hur man lätt går till väga samt sidor med hela släktled som "redan är gjorda" (dvs av nån annan).

Tror säkert att det även finns folk där ute med mycket ledig tid och intresse som kan tänka sig att ställa upp för de (= dig) som inte har lika mycket tid!

Lycka till!
/ anonym läsare...

18/11/07 18:00

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida