Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, februari 09, 2007

Svenska skolor i Thailand

Det är ganska underligt att det inte finns varken svensk skola eller svenskt dagis här i Bangkok? Man kan undra varför? Bara på Koh Lanta finns det åtminstone 2 skolor, och så vitt jag förstår är deras huvudsakliga marknad långliggande turister. Man tycker att i Bangkok med alla dess permanentboende, korttidskontraktsarbetande och turistande svenska barnfamiljer ,skulle kunna fylla åtminstone en blandklass? Men icke sa Nicke!

Varför är det så?

Kan det vara att vi inte har behov av detta tillräckligt mycket?

Kan det vara att vi inte tror det är möjligt att få att hända?

Om du är intresserad av detta som en affärsidé så är vi åtminstone ett dussintal barnfamiljer här i Bangkok som är villiga att hjälpa till att få detta att hända på ett eller annat vis.

På Thailandsforumet undrar 2 lyckligt lottade mammor, jennyby och Ninni, över skolorna i Koh Lanta. Vilken är den bästa?

Den som ändå hade det angenäma problemet...

Andra bloggar om: , , , , ,

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Blogger Karlssons sa...

Hej
Vi är en familj som vill flytta till Bangkok från Sverige. Finns det speciella områden i Bangkok som är svenskarna bor i och vilka skolor rekommenderar du? Vi skulle kunna om du vill samarbeta med att öppna en svensk skola som de gjort på Koh Lanta? Lokal är lättare att leta på plats, lärare och avtal med svenska skolan är lättare härifrån. Vi bor i Sthlm.
Är det något annat du tycker man skall tänka på vid flytt?
Hälsningar, Karlssons

11/1/09 12:34

 
Blogger Nille sa...

Tjena,

Jag tror det finns flera som skulle nappa på detta. Vi har diskuterat den en hel del på Thailandsforum http://www.thailandsforum.se/forum/viewforum.php?f=22 så ta dig en titt och ge dig till känna där.

11/1/09 12:51

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida