Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

måndag, april 16, 2007

Hönsfot eller havregrynsgröt?

Frågar du mina barn får du ett annorlunda svar det kan jag lova. De föredrar mat de känner till, mat de inte ser sin mor rygga för. I detta inkluderas larver, skalbaggar, hönsfötter, gräshoppor, groda och padda (vi hade en utsökt padda i förrgår) och andra i våra (era framför allt) ögon kanske udda maträtter. Vad jag med säkerhet vet är att många av dessa insekter åtminstone innehåller mycket näring och därmed är nyttiga.

Jag undrar vilka svenska maträtter vi (ni) glömt av? Thailändare som kommer till Sverige förstår jag frossar i blåmusslor och mört (om de kommer åt dem), sådant jag trodde var oätligt. Den svenska mat foran skall utforskas det kan jag lova. Finns det inga svenska recept kvar får vi väll tillreda dem på Thailändskt vis.

Blir ni bjudna på middag hos Uddman i framtiden, håll andan :) !

Etiketter: , ,

5 kommentarer:

Anonymous elin sa...

Jag som funderat på vad vi ska bjuda er på när ni flyttar hem men nu har jag ju fått lite tips. Frågan är bara var jag ska få tag på alla delikatesser. Förresten har vi fullt av paddor i Viby så vi kanske kan fånga några såna och bjuda på:)

16/4/07 07:43

 
Anonymous Annie alias UFOt sa...

Haha, undrar vad dina tjejer kommer att tycka om den svenska dagis- och skolmaten? Fy, blää och blörk, ro hit med några rejäla hönsfötter!
;-)

16/4/07 08:18

 
Anonymous mamma sa...

Potatismos och prinskorv (gjord på riktiga prinsar) kommer ungarna att gilla! Vi kan slänga på lite chili och friterade grodor. Det är ont om paddor i Rotsunda.

16/4/07 18:52

 
Anonymous elin sa...

Vad bra - då kanske vi kan locka hit dem på paddjakt!

16/4/07 20:13

 
Blogger Nille sa...

Orm skall vara gott har jag hört? Spindlar borde väll gå att rosta? Larver har ni. Det blir en gourme sommar, det hör jag det.

Korv och mos hos mamma kommer nog inte det heller gå av för hackor.

17/4/07 10:42

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida