Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

tisdag, november 14, 2006

Det är pappas dotter det!

När jag kom hem igår låg Josefine och slumrade i soffan. Klockan var 18:00 och hon var trött, hon hade nämligen missat att sova lunch i skolan. Vi hade glömt packa ner hennes gose-trasa. FÖR. Man kan inte vila på lunchen utan den. Så det så.

Klockan 19:30 sov hon fortfarande så vi beslöt att försöka få henne att sova hela natten. Och det gjorde hon ju förstås. Här har hon ju lite att brås på. Hon vaknade som en lite lärka klockan 6:30 och sjöng hela vägen till skolan. Väl där dubbel-konstaterade hon att goan var med. Och det var den.

Själv tillhörde jag länge skaran som utan problem klippte 12 timmars sömn. Bröderna var/är likadana. Jag misstänker att farsan sitter på sömngenen, för mamma kan jag inte minnas någonsin varit en sjusovare.

Priset tar dock kompisen Limbis från tonårstidens Norrviken. Efter den obligatoriska Fredagsfesten ringde man honom på Lördagen för att stämma av gårdagen. Fylla luckorna så att säja.

Vid 17:00 svarade hans mor: - Nej, Pär han sover fortfarande. Jag vill inte väcka honom, han verkar så trött. Ring senare.

Vid 20:00, innan man skulle på igen, provade man igen. Hans mor svarade, förstås: - Nej, oj, Pär är så trött. Kan du inte ringa imorgon igen?

Man brukade slutligen få liv i honom efter Lunch på Söndagen. Detta hände ofta. Limbis, mycket kan man säja om honom, men sova det kunde han.

Andra bloggar om: ,

Etiketter: , ,

10 kommentarer:

Anonymous Jens (kompis och Theas pappa) sa...

Vad kul att du nämner det! Jag använder också Limbis sk. "sovhelger" som en rolig anekdot från gamla Norrviken.

Vi måste få igång detta med webkameran dessutom! Thea bara pratar om att flyga till Thailand och träffa Josefin och Emelie

/Jens

15/11/06 14:14

 
Blogger Nille sa...

Ja, det är roligt, speciellt eftersom det stämmer så väl. Hans mamma var verkligen översnäll (må hon vila i frid). Man var vekligen tvungen att åka dit och banka på fönstret hans om man verkligen var tvungen att väcka honom. Eller smita in och försöka skaka liv i honom. Detta längre det led, destå mer svårväckt vart han...

16/11/06 02:59

 
Blogger Nille sa...

Tyvärr har vi sagt upp vårt ADSL så nu är alla webcam försök bortkastade. de jävlarna strulade så mycket så det låg oftare nere än uppe. Samtidigt betalade vi för 1 mbps men fick i snitt kanske bara 100-200 kbps. Jag hoppas frugan skall koppla upp oss mot ett nytt snart (läs: inom 3 veckor..).

16/11/06 03:02

 
Anonymous Johan sa...

Jag är nog lite som han, han Limbis... Sover gärna bort hela dagen efter.

Vad hade du för internet? Jag har True och det funkar bra. Nästan jämt.

16/11/06 03:33

 
Blogger Nille sa...

Johan: Jag kan sova fortfarande jag med, jag lovar. Men nu för tiden får jag sällan chansen (do you get my point :).

Speciellt efter ett party behöver jag sömn för att sova av mig det värsta. Får jag bara det brukar det vara ok. Ja, om det inte varit spritrace eller något annat läskigt...

16/11/06 04:04

 
Anonymous Johan sa...

Jag har någon eller några veckor kvar av helgsovmorgnar. Sen så lär jag väl vara i samma situation som du...

Men det kan jag ta.

16/11/06 07:42

 
Anonymous Jens (kompis och Theas pappa) sa...

Referensramarna ändras i livet. Allting efter 07:00 på helgerna är sovmorgon, har jag upptäckt.

Jag tar och testar med webkamera så länge då. Jag har fått tips om att koppla upp videokameran som webkamera. Då är ju upplösningen lite bättre...

/Jens

17/11/06 09:32

 
Blogger Nille sa...

Jensa: alltså, det där med videokameran, det är ett sverigelyx, speciellt om upplösningen blir bättre. för min del tror jag det blir hackigt att ta emot, om det är som du säjer..

0700 på helgerna, wow!

17/11/06 11:41

 
Anonymous mamma sa...

Jag minns inte att jag nånsin såg Limbis i helgerna! Men ungdomar, tänk att vakna före alla andra, njuta av tystnaden och se när gryningen kommer...det ni!

19/11/06 09:15

 
Blogger Nille sa...

Johan: Det tog ett tag innan pengen ramlade ner... men nu vet jag varför jag inte fick tag i dig dagen efter AIK matchen på... :) och inte dagen efter det heller för den delen :)

19/11/06 11:54

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida