Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, april 27, 2007

Tut tut tut…migrationsverket hallå hallå

Det är alltså upptaget tonen hos migrationsverket jag försökte imitera. 3 veckor över tiden och fortfarande inte ett knyst om Plairs uppehållstillstånd. Mycket folk vill väll till Sverige nu till sommaren kan jag tro. Många av deras anställda vill säkert också få i sig lite vitaminer i vårsolen. En himla tur att vi inte har en pågående olympiad också.

Om vi ändå kunde få ett ungefärligt datum, ett tecken, eller åtminstone besked om att något gått snett eller om att de är översvämmade med arbete. Det skulle vara lättare då. Nu är det mest man funderar på vad som gått snett, och varför man inte blir kontaktad!

Nå… slutligen kom jag fram. Nummer 46 var jag i kön. Prisad vare skype!

Handläggaren var vänlig men kunde inte säga mer än att ärendet nyligen hade inkommit migrationsverket. Den 21 april hade de fått det. Postgången tog alltså 5 veckor om jag skall tro på allt detta. Jag är ganska säker på att ambassaden försökte få iväg detta snabbt. Det skulle vara intressant att veta vart ansökan har legat och skräpat. Jag fick känslan av att den legat och väntat på något. Hon frågade nämligen lite förvånat om vi redan gjort intervjuerna.. Det kunde ju ta upp till 6 månader…

Första veckan i Maj trodde de att det eventuellt skulle kunna finnas chans att någon tittade på vår dossier. Trodde!?

Vad fasen skall vi ta oss till tills dess? Barnen klättrar på väggarna. Lägenheten i Bangkok känns dags att lämna.

Jag bannar mig för att jag inte ringt långt tidigare.

De stora garderoberna sålde vi imorse.

Bilen lämnar jag ifrån mig i morgon.

Nu bor vi verkligen i lådor och skokartonger.

Mamma kommer i övermorgon. Det finns god chans att vi packar ur och lättar ner till henne i Pattaya, under hennes sista vecka åtminstone.

Det ända bra med allt detta är att vi inte fått avslag, inte ännu i alla fall!

Välkommen till Sverige vet jag att många vill säga.. Vi får hoppas det!

Etiketter:

7 kommentarer:

Blogger Maleé sa...

Det löser sig! Det kan ta tid, du har väl inte köpt oombokningsbara biljetter?

Avslag är uteslutet, det bli bra... snart!

27/4/07 18:54

 
Anonymous Annie alias UFOt sa...

Åh, jag förstår verkligen att du har ont i magen just nu. Ovisshet är oerhört tärande.

Men som maleé är jag övertygad om att det löser sig.

28/4/07 01:24

 
Blogger Nille sa...

Nej fasen, jag har inte ens köpt någon biljett! Jag oroar mig alltid för allt som inte skall hända :)

Skulle dock vara skönt att höra något som "- härifrån tar det normalt ca X dagar.. "

Håkan hade ett bra tips på thailandsforum.se om att kontrollera vart ansökan ligger. Ligger den i Solna skall man be dem flytta den till dit det finns resurser. Migrationsverket är tydligen inte kommunstyrt. Ringer dem på Måndag igen.

28/4/07 05:15

 
Blogger Maleé sa...

Vi hade tur... eftersom jag är skriven i Bollnäs så Gings ansökan behandlades i Sundsvall - med vändande post!

Försök få ärendet flyttat dit, det är nog inte lika många som vill till Norrland :-)

28/4/07 14:46

 
Anonymous Håkan sa...

Jag bor i Stockholm och gjorde min intervju i Sundsvall. Jag ringde helt enkelt upp och bad om en annan ort eftersom vårt ärende då skulle ta upp till 18 månader. Nu gick det på en månad istället : )

28/4/07 17:17

 
Anonymous Georg Persson sa...

Ja ta det lugnt för oss tog det bara 11 månader och 4 dagar, så ge inte upp. Men jag gjorde samma sak som någon föreslog, begärde att mitt ärende skulle flyttas tll min hemort i norrland. Men då blev det livat dom skulle återkomma vilket dom gjorde efter 3 dagar. Vi fick alla papper på 2 månader vilket var rekord då. Detta var år 2000. Vet nu att det går att förkorta med ett par månader om man har barn.

28/4/07 19:41

 
Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Tärande var ordet, i vart fall Nille har ni ingenting att oroa er över. Klart ni får tillståndet, surt att vänta bara..

Hoppas det löser sig genom att byta ort!

29/4/07 09:26

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida