Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

tisdag, april 24, 2007

Värmerekord i Thailand!

Jag har aldrig någonsin upplevt en sådan värme som den jag upplever nu. Jag skriver inte hetta, utan värme. INGEN är i solen (utom kanske desperata turister) utan alla gömmer sig så långt in i grottan som möjligt. Det slås värmerekord i åtminstone Bangkok och de norra delarna av landet. I Lampang har man uppmätt 42 grader och på massvis av andra platser har man noterat temperaturer på mellan 37-40 grader. Det måste vara någon magisk tröskel där när värmen passerar kroppsvärmen med råge. Jag mår verkligen som piss av detta och då är jag nog endå en av de mer värmetåliga.

Frugan gnäller, jag gnäller, kompisarna gnäller. Det är så varmt så man blir sjuk, eller åtminstone känner sig sjuk. Är du i Thailand på semester och läser detta – var oerhört försiktig med vad du stoppar i munnen för någon vecka framöver.

Temperaturen är 4-6 grader över förra året samma tid. Man har förutspått att värmen skall peaka runt 25-26 april, därefter skall ett Kinesiskt regnväder komma på besök, ett välkommet besök. Jag håller tummarna för att de thailändska meteorologerna åtminstone har vädergudarna på sin sida.

Som köldknäppen 98 (tror jag det var) kommer nog även värmen skörda sina offer. Detta är ingen dag att vara bakfull, och det vet gudarna redan!

The Nation skriver om detta fenomen, klicka här och kom dit!

Etiketter: , ,

8 kommentarer:

Blogger Nille sa...

Nu är det skönt att ha pool. Dessutom ligger barndelen i skuggan från ungefär denna tid. Vi är på väg ner.

Tror ni inte det sitter en galning och läser en bok i solen. En farang såklart...

24/4/07 10:22

 
Blogger Maleé sa...

Det är likadant hos oss - vill åka hem NU! Jag har normalt sett mycket jämt och soligt(!) humör, men det här är mer än jag klarar.

Hör min egen röst inta ett gnäll-läge jag inte trodde fanns :-( och stackars Ging ligger nerbäddad i magsjuka! Usch och fy, giv mig regn, åska och svalka!

24/4/07 13:52

 
Anonymous Anonym sa...

Stackare! :o)

Vi i Sverige har (med vår mått) det varm och gött redan så hät tidigt på året. Jag bor i Skåne och här är det idag 20 grader varmt och det skall stiga lite och dessutom hålla i sig.

LÄNGE LEVE VÄRMEN! :o)
(-Lite synd är det om er!)

/Hans Abrahamsson

24/4/07 14:20

 
Blogger Jobisen sa...

Fattar inte problemet, har ni ingen AC? ;-)

Själv stod jag i Pantipp varuhuset och väntade på lite cd skivor, svetten rann. Var nog första gången jag har varit med om att svettats så mycket på ett varuhus, oftast brukar jag frysa.

25/4/07 03:39

 
Blogger Nille sa...

AC:n får jobba ganska bra nu och visst gör den sitt jobb. För min del är det inte bara värmen utan trycket som kommer det också. Jag har väll blivit överkänslig på gamla dagar, eller kanske rentav har någon infektion som ligger och spökar samtidigt...

25/4/07 04:53

 
Blogger Maleé sa...

Vi har ingen ac utomhus ;-) Ibland är man tvungen att vara där - utomhus alltså!

25/4/07 06:07

 
Blogger Fotavtryck i Asien sa...

Regnet har kommit,, härligt.En av de skönare Chiang Mai dagarna i år..Nille, hur får jag bort blogspot ur min adress bloggen..det klassas visst som spam på många ställen?

26/4/07 14:31

 
Blogger Nille sa...

Perre: Det verkar konstigt? Du får förklara mer i detalj.. menar du att lägga till bloggen på andra portaler eller att du har en epost adress med blogspot.com?

26/4/07 17:07

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

Fortsätt läs på dig om Thailand på Thailandsforum. Här diskuteras allt om Resor Thailand samt allt om om att Bo och Jobba i Thailand Allt du behöver veta och lite till! Besök www.thailandsforum.se idag!
<< Startsida