Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

lördag, oktober 03, 2009

Lunchen tar vi på Järvafätet
En lite gråmulen men fantastisk höstdag och en himla tur att Plair hade packat ned mössor och vantar. Vi tog med oss syrrans jycke, Elvis.

För min del var det mer tur än skicklighet att jag hade en tjock tröja med luva under vindjackan. Långkalsonger hade jag naturligtvis dragit på mig.

Dags att leta fram mössa och vantar.

Etiketter:

söndag, juni 21, 2009

Går det att överleva utan att vara en överlevare

...eller är alla det när det kommer till kritan kanske?

Jag har ju funderat en del på att ge mig ut på en riktig vandring. De svenska vildmarkerna får duga men hur man gör det kan ju variera. Det behöver knappast vara en studie i överlevnad.

Hittade militärens överlevnadsmanual på nätet. Med den i ena fickan och överlevnadskittet de beskriver i den andra skulle det vara intressant att se hur man klarar sig.

Askens innehåll
1. Fällkniv
2. Elddon
3. Kompass
4. Vattenreningstabletter
5. Nål och tråd
6. Fiskedon
7. "Godis" för att snabbt få energi
8. Trådsåg
9. Tvål
10. Soda för urlakning av lavar

Hos Recon Vildmark verkar man kunna hitta det man behöver och lite till.

Jag spånade med en polare om detta, att man skulle ge sig ut "otränad" och skicka upp det på nätet vartefter. Man skulle kunna låta läsarna tipsa om vad man skulle ta sig till. Man väljer ju själv vem man skall lyssna på förstås :) Med rätt teknik kanske man kan köra det live... Vore det inte roligare att se en vanlig människa försöka överleva än ett proffs? Kanske inte...

Nu skall vi inte gå händelserna i förväg, men upp på bloggen via mobiltelefonen skulle ni kunnat räkna med - minst. Dock, ett visst batteriproblem skulle man nog kunna springa in i.

Hellre 5 dygn i vildmarken än ett marathon till. Detta skulle kunna bli intressant.

Etiketter:

söndag, juni 14, 2009

Ingen dåligt långpromenad. Nu vänder jag!
Rotsunda, Bollstanäs strand, över Frestavägen sedan via Bredden och sen hem igen. 2 hr tog det allt som allt och det regnade hela vägen. Hur var det kanske du undrar?

Känner mig inte ett dugg fräshare men skam den som ger sig!

Dålig utrustning. Regnstället (Stormy Weather) som jag köpte på Hi Sport duger knappast till friluftsliv, det vart som blöta jeans även om det var hyfsat torrt på insidan, skorna läckte (men det var väntat), och hostan kom tillbaks... Summan kardemumman - ingen bra promenad.

Behöver skaffa riktiga vandrardojor. Och antagligen ett riktigt regnställ. Priserna på Hi Sport är bra men vågar man... Känns som andrahandssorteringar är deras specialitet.

Etiketter: