Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

torsdag, november 12, 2009

Idéspelet från Realize - bli kreativ på beställning!


Nu på eftermiddagen spelade vi på kontoret Idéspelet som är världens första brädspel för Brainstorming. Spelet får alla att medverka och det är få regler samt lättspelat.

Finns idag bara på engelska och svenska men planeras på andra språk. Visionen är global och jag tror faktiskt att spelet fungerar i de flesta kulturer. Kanske man skulle muta in den Thailändska marknaden?

Spelet tar de ordentligt betalt för, konsulttjänsterna likaså. Jag tror ändå det kan vara väl investerade pengar även för små företag. Det är dessutom väldigt enkelt att bjuda in en utomstående eller 2. Man är aldrig fler än 7 deltagare.

Och sist men inte minst....

Hemsidan saknar en hel bunt med kreativitet och nya enkla grepp. De verkar inte heller ha sökmotoroptimerat speciellt. Visst, en nichad idé. Hittas nog bara på sitt företagsnamn plus spelnamnet. Med det når man knappast en ny marknad.

Klicka in på deras sida så kanske de undrar vart trafiken kommer från, hamnar på denna sida, och blir nyfikna på vad jag kan göra för dem. Här finns det möjligheter att skaffa leads billigt det kan jag lova. Här jobbar jag nästan på ren provision ;D

Etiketter:

onsdag, oktober 14, 2009

Barnens skolfoton kommer kosta 1600 spänn!!

Helt galet alltså!

Man behöver skolkatalogen och klassbilden thats it - resten borde man kunna fixa på egen hand. Ytterligare en affärside att lägga på hög!

Man borde kunna kunna ta dessa bilder på egen hand och få dem framkallade av Kodak eller något liknande för en bit under halva priset. Har man den digitala bilden borde man kunna framkalla och skicka från Thailand med. Där skulle man kunna lägga ytterligare värde till bildera (retuchering, trycka på saker, byta bakgrund och annat skoj), - sånt kan de Thailändarna. Bara att se till att styra upp pappers- och tryck-kvalitet bara.

När man har konceptet klart är det bara att annonsera på nätet samt erbjuda sign-on bonus för kunder som raggar kunder.

Vad skönt, nu vart jag rik igen!

Etiketter:

fredag, april 24, 2009

Twitter skapar behov av ytterligare applikation

Jag saknar ett sätt att synkronisera alla mikrobloggar man använder sig av. Tänker då på - vad gör du nu? rutan i msn, skype, facebook, linkedin och nu twitter.

Twitter är ju ungefär vad man kommer palla med i framtiden. Små korta inlägg och appliaktioner som gör det lätt att hålla reda på vad dina polare sysslar med. Få skriver blogg, massor skriver mikrobloggar.

Hur svårt kan det vara att bygga en applikation som man synkar alla dessa mikrobloggar med? Andvändaren registerar bara sina konton och sedan sköter applikationen uppdateringarna efter önskemål. Man vill ju kunna styra vart kompisinläggen hamnar, likväl vart businessinläggen hamnar.

Dessutom vill man ju kanske kunna skriva in detta via mobilen, eller kanske rentutav prata in det.

Nu vart jag miljonär igen - yipee!

Etiketter: