Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

lördag, mars 08, 2008

Det handlar om att hålla sig borta från Ekorrhjulet

Eller att kanske inte spendera hela sin tid där...

Helt sjukt men just nu har jag ingen aning om vad jag vill annat än att bli fri. Jag känner mer och mer att frihet är nödvändigt för att kunna ställa och styra över mitt eget liv. Att inte vara tvungen att gå till jobbet varje måndag och göra som någon annan säger, oavsett om det är rätt eller fel. Att inte behöva be om ledighet när jag känner mig lat, kunna ta en sovmorgon med gott samvete, eller åka på kombinerad semester när begäret finns.

Hur jag än vrider kan jag inte komma till någon annan slutsats än att nyckeln till frihet är ekonomisk oberoende. Man blir sällan rik genom arbete. I kort handlar det om att fokusera på sina passiva inkomster. Att låta ens pengar jobba åt en, och inte en själv åt andras.

Jag har 2 ekonomiska mentorer skulle jag säga, en yngre och en ganska så mycket äldre. En har nått målet, den andra är på god väg. Jag tar åt mig ganska mycket av deras filosofi. En sak har de gemensamt, målmedvetenhet och tro på sig själva och sina ideer. Jag får nästan känslan av att för dem var/är det snarare en fråga om när, än om.

Går du också och funderar i dessa banor vill jag rekommendera en bok min yngre mentor rekommenderade mig för inte alltför länge sedan. Det gäller alltså Rich Dad, Poor Dad skriven av Robert T Kiyosaki. Läs den en gång, läs den 2 gånger, läs den 3 gånger. Det ramlar ner ytterligare pengar för var gång.

De råd som de flesta pappor traditionellt ger sina barn är så vardagligt att det nästan känns klichéartat: "Gå till skolan och få dig en bra utbildning, spar pengar, jobba hårt och den finansiella belöningen kommer att komma." I sin explosiva finanshandbok Rich Dad, Poor Dad föreslår Robert T Kiyosaki att du kanske skulle ha struntat i dessa råd! Här uppmuntras till en ny syn på det gamla traditionella synsättet i kring ekonomi. Kiyosaki avslöjar hemligheten till sin väg till succé.

Fastna inte i ekorrhjulet, köp boken.

Gillar du denna följer en rad andra böcker i samma ämne. Robert går då på djupet och förklarar i detalj hur du skall nå dina mål.

Trevlig läsning!

Etiketter: , ,

måndag, januari 14, 2008

Snabba Cash!

Jag lyssnade färdigt på Snabba Cash, av Jens Lapidus, under dagens gymrunda. Perfekt med bra böcker när man gör långa monotona träningspass på halvfart. Den vart bättre och bättre desto längre jag kom. En bra spännande bok jag kan rekommendera. Kanske något överreklamerad. Nästa ljudbok jag skall hugg in i, för tredje gången, är Jan Guillous Tjuvarnas Marknad. Har en känsla av att dessa böcker har gemensamma nämnare. De versioner jag laddat hem tidigare har hackat sönder historian.

Boken Svensk Maffia spar jag till USA resan i slutet av månaden.

Snabba cash : "Jorge panikade. Sparkade allt vad han kunde mot kuken på polisen. Mannen vrålade. Jorge hade bara en sak i huvudet: kokset i bagageluckan. Greppade handtaget på luckan. Öppnade den. Slet upp NK-påsen. Polismannen slängde sig mot Jorge. Jorge höll sig fri. Polisen slet upp ett vapen. Skrek något. Jorge sprang. Mannen efter var snabb. Jorge var snabbare. Tacka Gud för tiden på Österåker och den träning han fått på sistone."

Snabba cash är en spänningsroman för 2000-talet, en skildring av samhällets mörka sida där känslokalla psykopater som saknar spärrar styr. Med ett rättframt språk och imponerande berättardriv skildrar Jens Lapidus brottets obönhörliga logik mitt ibland oss. På Stureplan, i Sollentuna, i villaförorterna. Det är en bild av Sverige som anas i medierna, men som vi inte riktigt vill kännas vid.
JW är stureplanskillen som säljer kokain på de hetaste inneställena. Överklasskillarna han hänger med anar inte att han är en uppkomling som ljuger om sin bakgrund. Han vill vara som dom.
Jorge är latinon som kan allt om koks och som går i land med en osannolikt tjusig rymning från Österåkeranstalten. Väl ute planerar han en grym hämnd mot dem som satte dit honom, juggemaffian med Radovan i spetsen.
Mrado är underhuggare till Radovan. Tidigare var han en av krigsförbrytaren Arkans fruktade pojkar. Det enda han kan: att tortera och plåga utan hänsyn.
Dessa tre mäns vägar korsas på ett ödesdigert sätt som bara kan sluta i en kamp om liv och död. Vägen dit går genom de finaste salongerna på Östermalm, genom fängelser och de tyngsta kriminella gängen, genom skitiga förortsbordeller där flickor hålls fångna, ja, kort sagt, genom ett helvete. Och varför? För snabba cash!

Etiketter: