Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

tisdag, juli 08, 2008

Domedagen är här - håll i hatten!

Skrev redan för ett par månader sedan att NU är det kört.

Inget hände. Jag skriver det igen. Det är säkert, vi går in i en lågkonjunktur, jag lovar, på heders liksom - och det värsta har inte kommit. Sanna mina ord.

Någon annan som noterat lågprisjättarnas försök att sälja ut lagret? Rea - hämta nu och betala efter nyår, räntefritt! Det är inte bara en kedja. Ringar på vattnet?

En stor fastighetsmäklare kommenterade senaste kvartalets mörka siffror som - vi är uppriktigt chockade och helt tagna på sängen, detta kunde vi aldrig förutse????

Nu undrar jag - Är det jag som är smart, gamarna som är dumma, någon som ljuger, eller kom det verkligen som en överraskning?

Pessimist ja visst men visst kan det komma tillfällen även med en lågkonjunktur men det här är nog inte året man skall ta hem en container med roliga saker från Kina. Jag har en känsla av att detta blir den värsta nedgången i modern tid.

Välkommen till loppmarknad 2009 - allt, för alla, av alla, överallt.

Amen.

Etiketter: , ,

söndag, december 09, 2007

Köpa eller inte köpa: Skoda Fabio Com Amb 1,2?
Jag har ett litet dilemma här. Jag har ju inte letat speciellt hårt efter en bil och befinner mig nu i ett läge där jag snart blir billös. Plötsligt dök en släkting upp med en företagsbil de skall byta ut, en Skoda Fabio Com Amb 1,2 av årsmodell 2006. Den har bara gått 600 mil och är uttagen Januari 2007. Priset är 80,000 kr och en bit under det som utannonseras på diverse bilsajter.

Vad som lockar här är ju nybilsgarantin. Alltså inga oförutsedda kostnader under ett par år.

Körkänslan känns dock en bit tristare en den gamla VW Vento 96 jag hade i Bangkok. Planerna var ju att köpa en coolare bil med några år på nacken. En begagnad bil har ju tyvärr ofta oförutsedda omkostnader. Då dök detta erbjudande upp, och jag är i valet och kvalet. Nu har jag bilen en vecka på prov.

Så snart Plair får ett jobb vill vi ju ha en riktig bil. Frågan är alltså om jag får tillbaka pengarna om jag säljer den här inom ett år? Om den överhuvudtaget går att sälja? Vi hade en budget på 80-120,000 kr som vi för tillfället reviderat till 50-100,000 kr. Kanske jag borde köpa en annan bil?

Jag och bilar….. hmm

Ps. Det bästa vore ju att hitta någon att byta tjänster med. Är det någon där ute med en bil över som behöver hjälp med att marknadsföra (sökmotoroptimera och underhålla) sin webbsida?

Etiketter: ,

lördag, september 29, 2007

Köpa hus i Thailand

MÅNGA funderar på att köpa hus i Thailand nu. Det är mässor i landet som försöker få dig att fatta ett snabbt beslut. Snälla. Köp INTE på plats. Utvärdera några mot varandra. Den som tjatar på dig minst är troligtvis mest seriös.

Har du ett bättre sätt att skilja dem åt, please, be my guest…

Thailandforumet i tråden Allt om att köpa hus i Thailand har det sedan en tid pågått flertalet diskussioner i detta ämne. Skulle tro det inte finns mycket att tillägga innan Thailand bestämt hur de skall låta oss äga. Vad som däremot dykt upp är missnöjda husköpare, folk som borde flyttat in för länge sedan men fortfarande inte fått nycklarna. Detta är MÅSTE läsa för dig som går i köpa tankar.

Etiketter: ,

torsdag, mars 01, 2007

Spanish Mortgages, för att snabbt flytta ditt drömhus

Problemet är av någon outgrundlig anledning ofta hur man skall finansiera sitt Thailändska drömhus. För alla som flyttar från Spanien mot Thailand borde saken vara biff. Och de är inte några. Pengarna strömmar verkligen den vägen. Det finns massor av företag som sysslar med belåning av spanska egendomar. Jag råkade springa på en svenskägd firma när jag googlade nätet i samband med det jag skrev i Januari (klicka här för inlägget) om hur de nya lagarna påverkar ägandet.

Har du ett hus i Spanien är det alltså inget att deppa över, du kan alltid följa denna länk: , som är svenskägt och som borde sätta dig på en motorväg mot ditt Thailändska drömhus.

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: ,