Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

fredag, oktober 16, 2009

Jonas Andersson - luk thung sångaren skapar härlig stämning på Södra teatern
Detta var första gången Jonas Andersson (Wadholm) uppträde i Sverige och detta lär ju ha gett mersmak både för honom, arrangören och publiken. Thailändarna verkligen älskade det faktum att han var en svensk som pratade flytande thai och dessutom behärskade mångas favoritmusikgren, luk thung.

Det var dock en miss av arrangören att köra detta på Södra Teatern som mer eller mindre är en biograf och inte en typ en aula, hur skulle Thailändarna nu kunna dansa sig igenom konserten? Tror inte Jonas är bortskämd med att spela inför sittande publik men det fick han göra nu. För dem som det ryckte extra mycket i benen på fanns det utrymme för dans utmed sidorna av lokalen, där stod frugan förstås!

I övrigt var det thai thai - Jonas fick blommor, wai:ar och kindpussar från publiken konserten igenom. Mot slutet minglade hela ensemblen med publiken och lyckade med det dra in ännu mer sedlar. Blir inte klok på Thailändarna på denna punkt. Det var ju inte direkt för att ge Jonas och hans gäng pengar - det var ju att visa alla andra att man gav och hur mycket. Man tror ju att sånt där skall försvinna efter en stund i Sverige, men icke sa nicke! ME NOT LIKE!

Själv har jag svårt att avgöra hur duktig han är men helt klart är att han får bonuspoäng för att han är farang, pratar flytande thai och mer eller mindre är mer thai än svensk. Hans svenska är inget vidare men efter att ha bott i Thailand sedan han var 9 år så var den väl ganska ok i alla fall får man nog säga.

Det borde nog gynna Jonas sak att uppträda lite i Sverige då och då så detta skall nog inte behöva kosta allt för mycket att göra om.

Etiketter:

lördag, mars 07, 2009

Pirate Bay och fildelning

Hur illa är det egentligen?

Från början är man glad att någon lyssnar på en, sedan vill man ha mer, sedan allt.

Borde man inte vara glad bara över att få leva på sin hobby?

Låt säga att Madonnas intäkter gick från 2 miljarder till 2 miljoner vad gör det? Folk kommer fortsätta göra musik. Inte Madonna kanske men andra.

Skivbolagen kanske kan kasta in handduken men musiken kommer fortsätta. Ingen skillnad på musiker eller idrottsmän. Man slutar inte med sin hobby bara för att pengarna inte strömmar.

Det är inte alla idrotter man blir miljonär i för att man är bäst, och förr var det färre. Nä, fildelning är bra, det kommer ställa saker på sin rätta sida igen.

Madonnas intäkter kommer spridas på annat.

Dags för musikindustrin att utmana fildelningen på allvar, inte i domstolen. Världens sämsta affärside - att förhala vad som komma skall. Bara förakt från mitt håll.

Vi är inte längre intresserade av att samla på skivor - FATTA

Artisterna kan ju trösta sig med att det blir svårt att ersätta en konsert. Kontentan borde bli att de blir fler och billigare. Det borde vara bra för alla.

Etiketter:

Snälla, snälla, snälla

Med Caroline Af Ugglas är ju den klart bästa av alla låtarna o årets melodifestival. Låten blir bara bättre och bättre för varje gång man hör den. Den lär ju inte vienna den stora tävlingen men är fan vad bra den är och fan vad sjukt skön hon är - en konstnär personified :)

Etiketter:

fredag, maj 18, 2007

Carabao i Stockholm den 31 maj

Carabao spelar alltså på Munchenbryggeriet den 31 maj. Om dryga 2 veckor alltså. Barn under 12 går in gratis så det låter som ett helkul familjeevent. Nu har jag inte varit någon frekvent konsertbesökare varken i Thailand eller Sverige men denna konsert med Carabo tänker jag försöka besöka.

En sak jag verkligen känner att jag missat under tiden i Thailand är att besöka någon av dess folkmusikfestivaler som sker över landet med regelbundna intervaller. Jag menar då den genre man kallar Luuk Tung och där en sångare uppträder med en armada av dansare och hans/hennes sång formligen rullar ut över de galet jazzande åskådarna. Detta är inget man gör efter en kvarts instruktioner. Vi har en svensk som är jättepopulär i Thailand i just denna genre faktiskt, Jonas heter han. Ja, ja, nu var det Carabao.

För dig som är en inbiten Carabaofan kan jag berätta att Johan (Guava) har återuppväckt sin vilande engelska fansajt, Muang Carabao. Besök sidan och ta del av texter och annat som publicerats över åren, det finns även ett forum. Jag vet att Johan för tillfället är speciellt intresserad av vad just DU tycker skall finnas på sajten, så glöm inte att skicka honom en kommentar om du gör ett besök.

Annars ses vi på Munchenbryggeriet den 31:a!

Etiketter: ,

söndag, februari 04, 2007

Andrea Bocelli under the desert sky

Vår gamla stereo har varit mycket tyst på sistone. Jag har verkligen saknat musiken, även om jag aldrig har varit någon musikgalning. Jag har aldrig varit fixerad vid någon speciell artist, inte för någon längre tid i alla fall, utan jag har gillat musik som är bra överlag, oavsett vem som gjort den. Det har vart punk, rock, disco, techno, ja "name it and you got it", som gått på mina apparater över åren. Givetvis tycker jag också om thaimusik, pop eller landsbygds musik, ”array goday”!

På senare år har det tagit en vändning mot klassisk musik, opera, och liknande. Vet inte vad det är men det tar tag i mig på ett sätt jag aldrig känt från musiken förut.

Jag chansade på att jag skulle lyckas få igång stereon samt lyckas koppla in tv:n på förstärkaren så jag köpte en konsert jag gått och sneglat på ett tag; Andrea Bocelli live i Las Vegas ”under the desert sky”.

Tur att chansade, för jag lyckades. Några sladdar hade glappat i dosan därav det stora haveriet. CD spelaren är nog fortfarande trasig men ljudet från högtalarna fixade jag genom att plocka ur alla leksaker barnen lyckats släppa ner innanför skyddsduken!?

Nu är det Sebastian, jag och Andree för hela slanten. Inte bara jag som är trollbunden. Vad bra vi har det!

- Stefan, nu kommer jag snart och plockar upp mina gamla högtalare, sedan blir det surround också!

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: ,