Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

söndag, maj 18, 2008

Lina Longo på Radisson Frösundavik
Lina Longo är en mångkonstnär från Litauen. Hon är där folkkänd som sångerska och skådespelerska (tror jag). I Sverige är hon mamma till Nicole. Nicole går i Josefines grupp på dagis. Lina lanserade idag sin första klädkollektion på Radisson i Frösundavik. Större delen av den Litauiska gräddan boende i Sverige var förstås på plats.

Plair var en av mannekängerna. Hon har tränat var och varannan helg sedan en tid tillbaks och vi var förstås jättestolta över henne.

Det var lite knepigt att videofilma med Sebastian sovande i knät men det gick bra.

Ps. Jag får inte riktigt ihop ekvationen med Lina Longo. Italiensk pojkvän som för övrigt pluggar svenska tillsammans med min fru. Hennes barn är mörk vilket betyder att pappan borde vara Afrikan. (Efternamnet känns även det lite Afrikanskt). Jag har inte vågat fråga eftersom det skulle kunna vara som så att Nicole är adopterad.

Tyvärr verkar det som om de skall flytta till Italien. Tråkigt eftersom det är härliga människor som jag gärna skulle lära känna bättre.

Etiketter: ,

lördag, maj 10, 2008

Little Thailand i Sollentuna
Tyvärr var det för mycket rörelse på barnen, men de finns där i bakgrunden!

Vi hade pratat länge om den här middagen och slutligen vart det av. En BBQ. Bara Tony som inte kom loss. 4 familjer. 10 look krung mellan 1 och 11 år. Förhoppningsvis en initiering av en Thailändsk lekgrupp i Stockholm. Dialogen var god - ölen likaså.

Mycket trevligt att få ihop dessa familjer.

Kvällen slutade strax efter 23 - och då stod man i t-tröja på balkongen och njöt av sommarkvällen. Barnen höll hov. Wii konsolen gick varm.

Etiketter: ,

Dags för en het dag framför grillen
Det vart en mycket stressig förmiddag. Städning samt inköp inför stundande BBQ hade lämnats helt till dagen D. Vi fixade det med en haltimmes marginal. Mycket tack vare Håkan som kom tidigare samt att de andra kom senare. Thaitime :)

Nästa Lördag blir inte lika kul, då har vi städdag...

Etiketter: ,

fredag, april 18, 2008

Bäddat för en BBQ i kvällssolen
Underbart kvällsväder. Som upplagt för en grillning. Sagt och gjort så så bjöd vi hem oss till systern min.

Solen värmde fortfarande vid 19 tiden. Nästan varmt att kliva runt i strumplästen på deras klinkers. Svågern var grillmästare förstås. Han är verkligen kung på det. Några glas vin och några kalla öl slank även ner.

Etiketter:

onsdag, januari 30, 2008

En avkoppling jag saknar är...

POKER!

Nätpoker alltså. Och turneringsspel. Ringspelen funkade inte för mig. För små marginaler. Turneringspelet gick ganska bra. Kom ofta in i pengarna. Ofta är ju varje session en avslutande tävling. Ungefär som att gå ut och spela en match, det är nu det gäller. Ringspelen är för mycket nöta för mig, för mycket nöta, för mycket räkna, och för mycket psykologi.

Synd att man inte har tid att ta upp detta igen. Det skulle vara kul.

Men vad faan, en liten 2 timmars turnering borde man ju kunna klämma in lite här och där, eller? Funderar faktiskt på att ladda ner en pokerklient på jobbdatorn just nu.

Lite tradigt på hotellet. 19 minus där ute - jag går inte ut igen!

Fy satan i gatan vad kallt det är på kinderna. Jag kan inte minnas en kyla som detta.

Etiketter:

fredag, oktober 19, 2007

Helt jävla otroligt är bara förnamnet!

Detta är verkligen ett typexempel på vad som får mina känslor i svallning. I positiv bemärkelse då FÖRSTÅS! Jösses!

Ja just det, så är det. Jag har gått och blivit medlem på Facebook. Fick detta av en av mina vänner. Ni kanske redan har sett det. Om inte, DETTA ÄR ETT MÅSTE!

Något att tänka på när man nästa gång dömmer någon för dess yttre. Mannen är en slipad diamant som legad gömd i en gammal gympapåse. Hur i helvete kan man ha undgått att ha upptäckt honom? Han måste ju för fasen ha sjungit för någon någon gång i alla fall? Inte ens en döv kunde ju ha missat detta!?Paul Pott heter han visst, någon som vet något om honom?

Etiketter: ,

onsdag, oktober 10, 2007

Storfrämmande från storstaden

Så var det ju, jag har ju haft en del finfrämmande den sista tiden. Eller Sverige har haft kanske man bättre skulle säga.

3 kompisar från Bangkok har varit i Sverige av olika anledningar. Förrförra helgen var det Niklas som dök upp och drog ut mig till Valdemarsön igen, denna gång för en poker och grabbhelg. Helg och helg, på Lördagsförmiddagen först dök jag upp i Flens kommun. En vacker höstdag. Kräftor vart det också. Niklas och en av hans barndomskamrater hade varit ute och fiskat på fredagsnatten. 120 stycken fina svarta hade de fått. Utsökta var de och smakade även bättre när de sköljdes ned med nubbe och kalla pilsner. Innan dess tog jag, Niklas, och en annan av hans kompisar båten till deras vedeldade bastu. Hög trivselfaktor. Mycket hög. Tyvärr glömde jag kameran då.

Sedan vart det Trivial Pursuit, ett spel jag redan visste inte var min styrka. Med massor av öl och nubbe i kroppen gick det inte bättre. Detta var en specialupplaga och hade kategoriserade frågor från olika årtionden från 70-talet fram tills nu. Ursvårt. Minnesmästare har jag aldrig vart. Mycket jag bara hade på tungan. Som tur var var det för svårt för alla så jag slapp förnedras.

Det vart poker i stället och där gick det bättre. Vi körde några små turneringar äver helgen där jag delade segern i åtminstone 2 och kom hem 500 rikare, eller mer korrekt nästan gick break-even över helgen som helhet. Lite fegt att dela segern men heads up är lite väl aggressivt för min smak. Niklas kompisar vara ganska aggressiva i sitt spel så detta kändes ok att fega till det lite och säkra en placering i pengarna, och det var det nog bara jag som gjorde placerade mig i pengarna.

Kvällen avslutades med att jag med kräftfingrar petade ut kontaktlinserna. 2 veckor senare luktar de fortfarande av denna doft. Toaletten nästa.

På vägen hem från Flen mötte jag upp med super AIK: aren Johan på Råsunda för det bedrövliga uttåget ur toppstriden. Johan hade lyckats få en kombinerad jobb/semester resa i och med bo utomlandsmässan som nyligen gick av stapeln. Matchen AIK – Gais slutade oavgjort. Detta var min första match live. Skäms på mig!

Igår tog jag en bit mat med Peter som var på snabb genomresa. Han ringde på morgonen och annonserade sina planer. Som tur var var frugan min förstående. Det vart revbensspjäll och några öl på en Dansk restaurant på hörnet mäster samuelsgatan/vasagatan. Lustigt sammanträffande att två Thailändska kvinnor slog sig ner vid bordet bredvid. Peter förstod allt och jag mycket. Ibland är ens språk inte så hemligt som man tror. Hemma vid 21.30 och hann natta barnen.

Man börjar bli gammal…

På centralbron utanför Peters hotel hade en bil blivit övertänd, helt övertänd. Jag var nog bara en av många bloggar som nöp den bilden. Snacka om att trafiken stod stilla. Hemskt. Tänk att hamna i det läget med full bil och bara 2 dörrar. Hemsk tanke.

Etiketter: ,

söndag, augusti 26, 2007

Thaifest på Wat Santiniwas i Haninge

Denna helg hann vi med ytterligare en thaifest. Jag hade fått indikationer på att denna skulle vara något mindre än den i Värmdö men oj vad fel jag hade. Det var säkert 5 ggr så mycket människor på plats. Vilket drag. Thaidans, thaiboxning, talangtävling och massor av mat och dryck. Denna gång var det Wat Satiniwas som stod som arrangör.

Verkligen folk från alla Walks of Life

Jag undrar om det är olika fraktioner som driver olika aktiviteter? Det var helt klart mer fylla ute på Värmdö men det kan ju ha varit en tillfällighet. Jag har inga problem med fylla men det var en sak jag reagerade över.

Med en hårsmån missade jag min bloggarkollega Malee. Nu får jag snart göra något drastiskt om jag skall hinna träffa henne innan hon hinner åka tillbaks till Thailand.

Titta på filmen så får ni med egna ögon se hur mycket folk det var!

Etiketter:

lördag, augusti 18, 2007

Thailändsk sommarfest på Värmdö bygdegård

Över Thailandsforumet fick jag i morse nys om den Thailändska sommarfesten som Wat Buhdarawa arrangerar årligen, och på eftermiddagen styrde vi åter kosan mot öster. Även fast vi körde med GPS var lite knepigt att hitta men till slut gjorde vi det. Dags att uppdatera kartboken.

När vi kom nära var det ingen tvekan, det var Thailändare överallt. Bara följa mehkongdoften. Den Thailändska festmusiken ekade mellan tall och gran. Karaoken gick för fullt och det dansades friskt. Precis som det skall vara när thai har fest. Är det något de är riktigt bra på, kanske världsmästare på till och med, så är det att ställa om till fest. Nästa gång kör jag nog inte.

Flera av Stockholms thairestauranter hade ställt dit egna mattält. Flertalet privatpersoner hade gjort samma sak. Det var en salig röra av olika maträtter och saker till salu. Och så var det munkarna förstås, och traditionella insamlingar till dem. Jag har alltid undrat hur de delat upp pengarna.

Nedan ett videoklipp med lite Thailändsk festpuls!

Etiketter: , ,

Kräftskiva igår

Så var vi inne i kräftsäsongen igen. För vår del hamnade vi med tjocka släkten. Alla mina syskon, alla deras barn, och nästan alla deras föräldrar var på plats. Om det är bra eller dåligt att vara hemma innan tolvslaget får någon annan svara på, men trevligt och städat var det. Detta var definitivt ingen kräftskiva som kommer gå till historien. Och det är en bra sak när man pratar kräftskivor ur mitt perspektiv. Det gjorde de hela tiden i Thailand, gick till historien alltså. Skandinaviska Samfundet i Siam: s kräftskiva saknar jag inte mycket. De var blötare än blötast. Jag skrev om dem för en tid sedan, läs här!

Det är något visst med de svenskar som flyttar ut…

Etiketter: ,

fredag, augusti 03, 2007

Då var de här, nu blir det krig

Den här dagen har barn och fru längtat efter länge. Och jag med för den delen. Det var dem vi bodde hos sista veckan i Bangkok. Familjen Andersson minus pappa John (som är i Bangkok och jobbar) har alltså kommit för att bo hos oss fram tills på Onsdag åtminstone. Massor av ungar och massor av karaktärer blir det.

Deras Alexander kommer älska vår våningssäng då han är en orädd klättergalning. Tjejerna kommer köra skytteltrafik ner till lekparken. Plair och Phung kommer dricka upp allt rödvin, flera gånger om.

Hundra väskor och en himla tur att jag hade broderns bil! Behöver jag säga att grannarna undrade om de fått nya grannar!!

Nu kom även Linus med sin familj, nu blir det drag. Trevlig helg på er!

Etiketter: ,

onsdag, augusti 01, 2007

Tåg och promenad till Skansen

Lite bilder från helgens besök på Skansen. Länk här. Omväxlande väder men en trevlig dag. De gamla husen var öppna för visning och den biten blir ju bara intressantare och intressantare. Jag vart påmind om vart andras barn skall sluta med nappen... Kanske vi kan kasta in Josefines trasa och Sebastians napp till kattungarna i vår...

Kolla in Sebastian när han får spel…..

Etiketter: , , ,

söndag, juli 15, 2007

Vodka on the rocks, absolut

Som tur var mår man inte så här så ofta. Eller tur? Egentligen är det väll otur att man tvingas hålla igen. Dels verkar kroppen filtrera sämre med åren, dels känns det inte som det är värt det på samma sätt längre. Nyhetens behag är borta sedan länge. Igår var i alla fall en sån där kväll som var undantaget. Syrran fyllde 40. Jag mår som en räv idag, och det var värt det.

Det kom ett par hundra droppar regn men jag tror vi klarade oss bra i vilket fall. Baren var välfylld. Bröderna badade i polen (med kläder) i slängda av varandra, uppmanade av svägerskan.

Det var alltså en sån där kväll då man undrar hur man kom hem. Eftersom vi bor nära VET jag varken körde (jag vet, i Sverige kör man inte på lyset) eller åkte taxi, men jag har svårt att minas vilken väg vi antagligen gick. Jag utgår från att vi gick tillsammans, jag och min fru.

Snart kommer kompisen John från Bangkok på besök. Plair och hans fru är goda vänner, och våra barn är gamla kompisar och i samma åldrar. En dag som idag är det väl tur i oturen att John kör antar jag.

Etiketter: ,

torsdag, juni 21, 2007

Summan av kardemumman

Redan när jag var liten förstod jag att flera bra saker på en gång inte nödvändigtvis summerades bra. Juice och fil var gott, men det skar sig och smakade illa när man blandade det.

Fick för ett par dagar sedan reda på att en god vän från Bangkok passerar genom Sverige på Måndag. Han vi bodde hos sista veckan i Thailand. Vi skulle hinna träffas på eftermiddagen, inte mer. Därefter kom nyheten om att jag skall upp intervju för ett jobb jag gärna vill ha, på Måndag eftermiddag förstås. Inte nog med det, igår kom ytterligare en god nyhet. De kommer leverera att flyttgodset hem till oss på.. Måndag förstås. 3 bra saker helt klart. Men de mixar illa.

Kompisen kommer lyckligtvis tillbaka för semester inom en månad. Med lite tur regnar det inte på Måndag och då kan flyttgodset stå utanför porten ett par timmar.

Det värsta som kan hända är väll att schemat ”nästan” går ihop. Då kan det bli stressigt värre och pannkaka av alltihop.

Etiketter: ,

lördag, juni 02, 2007

Landskamp och grillning

Kväll blir det grillning och fotboll hemma hos Jensa. De blir en slags återförening från en tidig Bangkok tid eftersom vi som träffas alla bodde i Bangkok på sena 90- talet. Kribbe och Håkan pluggade då på ITM i Ramkamhaeng och jag och Jensa på ABAC som låg nästan granne. Det måste varit något visst med ITM (hotell och restaurang skola), för Kribbe gifte sig med en klasskamrat, och Håkan med sin lärarinna.

Nu har vi haft god kontakt allihopa över åren, även om vi bott på olika ställen i olika omgångar. Men visst finns det saker att prata om.

Innan grillningen skall jag hinna med en vända till Toys R Us. Det vore ju synd om vi inte hade presenter till barnen på deras födelsedag.

På Söndag morgon ligger det på mitt bord att göra tårta och arrangera lekar. Det gäller att vara i form.

Tur att vi växt ifrån shotsåldern allihopa. Jag är ganska säkert på att det kommer gå städat till ikväll.

Etiketter: ,

måndag, maj 28, 2007

Snart är det dags...

Carabao spelar på Torsdag och barnvakt är ordnad. Hade tänkt ta med barnen men eftersom det är svårt att veta hur sent det blir hoppade vi över det. Att man får ta in barn, betyder det att det är alkoholfritt eller? Synd att ställa bilen om man inte serveras alkohol... Långnäsa liksom.

Vad tror ni om jag försöker filma och fota lite med mobilen, och skickar live bilder. Vore det kul eller sover ni sött då redan?

Malee och Green Curry dyker upp, vem mer?

Etiketter:

fredag, maj 18, 2007

Carabao i Stockholm den 31 maj

Carabao spelar alltså på Munchenbryggeriet den 31 maj. Om dryga 2 veckor alltså. Barn under 12 går in gratis så det låter som ett helkul familjeevent. Nu har jag inte varit någon frekvent konsertbesökare varken i Thailand eller Sverige men denna konsert med Carabo tänker jag försöka besöka.

En sak jag verkligen känner att jag missat under tiden i Thailand är att besöka någon av dess folkmusikfestivaler som sker över landet med regelbundna intervaller. Jag menar då den genre man kallar Luuk Tung och där en sångare uppträder med en armada av dansare och hans/hennes sång formligen rullar ut över de galet jazzande åskådarna. Detta är inget man gör efter en kvarts instruktioner. Vi har en svensk som är jättepopulär i Thailand i just denna genre faktiskt, Jonas heter han. Ja, ja, nu var det Carabao.

För dig som är en inbiten Carabaofan kan jag berätta att Johan (Guava) har återuppväckt sin vilande engelska fansajt, Muang Carabao. Besök sidan och ta del av texter och annat som publicerats över åren, det finns även ett forum. Jag vet att Johan för tillfället är speciellt intresserad av vad just DU tycker skall finnas på sajten, så glöm inte att skicka honom en kommentar om du gör ett besök.

Annars ses vi på Munchenbryggeriet den 31:a!

Etiketter: ,

söndag, april 01, 2007

Linneas 2 års kalas

Stefan hade slagit på stort för Linneas 2 årsdag. Buffé vid polen, inhyrd underhållningsgrupp (trollkarl, lektant, mm), och 4 svenska tårtor (hans mamma är på besök). Inte ofta jag äter tårta i Thailand men hemma hos Stefan gör jag det, ja, när hans mamma har lagat den alltså.

Massor av folk vad det. De flesta av vår svenskgrupp, alla som bor i deras byggnad (Zurena, hans fru, känner alla där), och massa andra bekanta från när och fjärran.

Ytterligare ett alkoholfritt kalas. Det känns som det är melodin, speciellt om man kör på en Söndag :)

Lektanten och hennes assistenter såg till så det vart full fart i rummet. Även de små kunde deltaga eftersom assistenterna hjälpte alla som inte förstod. Emily och Josefine tog sig till final i bland annat en bollek. Man skickar bollen runt ringen medan man spelar musik. När musiken slutar åker den som håller i bollen då, ut. Men med en present.

Det vart 2 finaler för Uddman tjejerna. De stora barnen åkte alltid ut först. Jag vet ej om det slumpade sig på detta vis eller inte. Kolla brudens min när hon inte vet om hon vunnit eller åkt ut.Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: ,

torsdag, mars 29, 2007

Soi Cowboy, eller Soi Kopojken som det också kallas

Området är namngett av T.G. ”Cowboy” Edwards, en pensionerad Amerikan som jobbade vid deras flygvapen. Han öppnade den första baren där redan 1973. En storvuxen Afro-Amerikan, Edwards, fick sitt smeknamn eftersom han alltid bar sin cowboy hat.

Området är ett av Bangkoks mest ökända Red-Light distrikt. Kanske det var fler som undrade vart namnet kom från?

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: ,

lördag, mars 24, 2007

Herrmiddag i Bangkok

Mikael bjöd på herrmiddag på Fredagskvällen. Middagen var till hans gamle anställde, Johans, ära. Han jobbade med dem, och spelade fotboll för Bangkok Vikings, mellan åren 1999-2001 om jag inte minns fel. Nu var han på en 2 dagars konferens i Bangkok. Faktiskt första gången han var tillbaks sedan han jobbade här.

Det var första gången jag såg Mikaels lägenhet. Jag skulle vilja summera den som en ungkarlsdröm. Faktiskt fick jag lite America Phsyco vibbar av den, det vara bara för perfekt. Eftersom han älskar att laga mat, och är duktig på det, hade han tillrätt en flerrätters middag med efterrätt. Vi var 4 som kom efteranmälda, detta löstes genom att dela på portionerna. Det var fantastiskt gott och trevligt!

Vi kom inte iväg ut i natten förrän fram mot 23 tiden. Det vart då Bed and Super Club på Suckumvit soi 11. Som vanligt var det mycket bra och jag kom hem senare än planerat.

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: ,

lördag, mars 17, 2007

Avrundning av en kväll på stan

Frugan har dragit med tjejerna för att hälsa på en kompis. Jag har precis eftermiddagssomnat Sebastian, och beställt PIZZA.

1112 tar dig till Pizza Companys hemkörningstjänst. Tydligen levererar de från Burger King och Swansen också, mums. De hade ytterligare en produkt som jag inte uppfattade namnet på. Beställde i vilket fall en Whooper med bacon och extra majonäs, men bara för att få höra att Ramkamhaeng där jag bor är ”out of area”.

Suck!

Burger King lät för bra för att vara sant. Ja, ja, jag ringde för en pizza och pizza blev det. Specialerbjudande denna vecka, köp en få en gratis!

Mums!

Beställde 1 pan meatlovers och fick 1 pan hawaii/bacon på köpet. För säkerhetsskull tog jag en liter Pepsi också. 410 baht slutade kalaset på.

Det vart ju en sväng på stan igår. Jag försökte hålla mig till öldieten men turisterna drog på sig flip flopsen och började beställa in shots.

Jag trodde ställena fortfarande stängde 01:00 men icke sa Nicke, helt plötsligt var klockan 03:00 och visade inga tecken på att stänga. Att börja stänga tidigt har jag annars sätt som guds gåva till mänskligheten.

Sent vart det, mycket sent, 03:30 var jag hemma.

Eftersom jag levt hälsosamt hela veckan hoppas jag att detta skall gå ur systemet lättare än vad förrförra veckans fest hos John gjorde.

Ytterligare ett gäng egenföretagande gubbgolfare. Det måste vara något speciellt med dem. Hur faan orkar de?

Snabba ämnesomsättare är överrepresenterade i denna kategori. Är man snabb och lever hett då riskerar man att lämna in i förtid, sedan när pumpen slutligen säger ifrån. Dessa människor hanterar stress urdåligt, varvar aldrig ner liksom. Några Stureplansställen vart det ju inte förstås. Men vem är förvånad?

13:15 är klockan nu och jag är trött som en gnu. 10 timmar fick jag sova och nu skall jag fylla på med näring :)

I eftermiddag tar jag med familjen för att kolla på Scandinavian Vikings Bangkok när de möter Sunbelt (de som driver sajten Thaivisa). Dryga människor som trodde att de var för bra för denna liga. De ursäktade sig för om de skulle köra över de andra lagen i serien… och slutade sist förra året!

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter:

fredag, mars 16, 2007

Coooooola kvällar i Bangkok

Ikväll blir det en tur på stan. Kompisen Kjelle är på väg hemåt, och avslutar som vanligt sin resa i Bangkok. 3 ggr om året har man sett honom swisha förbi de senaste 8 åren. Egentligen har de varit en grupp med gamla kompisar men numer är det mest Kjelle som åker. I början bodde de på hotelldelen till condominiumet där vi bodde, Jensa och jag. Och på den tiden var vi de perfekta guiderna till Bangkoks nattliv. Nu klarar de sig bättre själva. Jensa är i Sverige sedan länge och jag bara glad att inte behöva springa ute dygnet runt.

Nu är det dags igen. Kamma luggen, stryka skjortan, och kasta sig ut i vimlet.

Jag tänkte om jag för en gångs skull skulle lyckas lura ut dem på lite Stureplanskrogar här i Bangkok. Jag vet att åtminstone Kjelle gillar det stuket. Stureplanskrogarna i Bangkok är hästvägar coolare, häftigare och bättre. Problemet är väll bara att de tycker de har tillräckligt på Stureplan. Bangkoks egen Stureplanskille Mulhman postade en lista (rankad!!) på de för tillfället coolaste ställena i Bangkok, i Thailandsforumet. Länk dit hittar du här.

Nackdelen är väll bara att man måste släpa med sig passet!

Skål!

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: ,

söndag, februari 25, 2007

Födesledagsfirandet på Nana Hotel

Fredagen var ytterligare en av de dagarna man är glad för att man inte har för ofta och speciellt den efterföljande Lördagsmorgonen vill man inte ha för ofta. Tonnårsfyllor klarar min kropp inte av att bryta ner så bra längre.

Födelsedagsbuffé vid poolen. Den något annorlunda födelsedagspresenten. Ingen öl, bara vin och starksprit. Farligt. Massor av barn. Thailändare och svenskar.

Både barnen, frugan, och jag, trivdes som fisken i vattnet. Vid elvatiden började jag fundera på om vi skulle checka in på deras hotell. Det slutade med att jag skickade hem familjen i limousin (med frugans tillstånd).

Fäderna i de svenska familjerna fick frigång. Första gången i Thailand och – I say no moore!

Just detta om hur man möter Thailand, beroende på umgänget eller ressällskapet man för tillfället har, är intressant. Vad majoriteten av de andra gör och inte gör, det är ribban, vissa går över, och andra under. Vore jag kvinna skulle jag aldrig ge min man frigång i Thailand, hur nördig eller hur korrekt han än må vara. Detta är en utmaning man inte vill göra och jag vågar säja att 8 av 10 blir förvånade över utgången.

Katastrof - Förstås hade Plair inga nycklar, och förstås hör jag inte när min telefon ringer. De fick ringa låssmed mitt i natten.

Frugan är inte speciellt långsint på sådana här saker. Det vore värre om jag skällt ut henne offentligt någonstans. I mitt fall är det ungefär tvärtom. Jag hade antagligen väckt hela korridoren när jag slog in dörren.

På Lördagen var det därför skönt att runda av med ett besök hemma hos John & Phueng. Pizza, öl och lek stod på listan. I dag blir det som vanligt The Mall Bangkapi och deras lekplats under tak och med klimatanläggning.

Tur att man inte festar som i Fredags alltför ofta…

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: , ,

torsdag, februari 22, 2007

Födelsedagsfirande på Check Inn 99

Ikväll var det föräldramöte för lekgruppen. Fram tills nu har det varit ganska mycket hattande fram och tillbaka via e-post och foruminlägg, men ikväll måste jag säja att vi bröt is. Erika ordnade med lokal på sin mans musikskola på Siam Square, och Anna visade varför hennes pånyttfödda cateringfirma kommer bli en succé. Vi var inte helt överens om allt men tog vuxna beslut. Vi fortsätter med var tredje Söndag förmiddag. Nästa träff den 18:e Mars. Du kan läsa mer om detta på Thailandsforumet.

Medan Håkan kastade sig ut i trafiken på sin MC tog jag och Hans det säkra före det osäkra och sky tåget ut mot våra trakter.

Imorgon skall kompisen R fira sin 40-årsdag på den originella restauranten Check Inn 99 vid Suckumvit 5. Eftersom han och hans fru som vanligt bor på Nana Hotel ville de ha nära och bra. Tyvärr, eller kanske inte, så släpper restauranten inte in barn. R har 2 och jag förutsatte att han skulle ordna något barnvänligt. Men icke sa Nicke.

Först tänkte jag strunta i att gå men efter noga övervägande bestämde vi oss för jag skulle gå ändå. Plair får stanna hemma med barnen tyvärr. Han fyller ju 40 och även om arrangemanget passar mig lika bra som en fläskläpp så…

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: ,

måndag, januari 08, 2007

Safari World - Bangkoks djurpark

I söndags tog John och jag med oss våra familjer ut till Safari World strax öster om Bangkok. Jag skulle gissa att det är en 45-minuters resa från de centrala delarna av Bangkok.

En trevlig och tillgänglig park med massor av olika framträdanden av parkens djur. Vi avslutade parkbesöket med att packa in oss alla i Johns bil, och göra safarin. Ungarna gillade mycket att ha baksätet för sig själva.

Enda baksidan var att det var lite dyrt, 780 baht per vuxen. Som tur var fick vi gå in för thaipriser John och jag, och barnen släpptes med minimal marginal in gratis. Jag tror thailändarna själva tycker priset är hutlöst, och kunde inte med att släppa in oss på turistpris. Avancerad vinstmaximering tror jag det handlar om. Få ser detta eftersom de inte kan läsa thai. Även om man är bra på att gissa kan man få problem eftersom siffrorna som skrivs även de är på thai. Allt detta på skylten bredvid turistskylten.

Helt klart ligger även denna park på listan över parker som rustas upp. Det var renare och vackrare även här. Samma erfarenhet hade jag ju från Siam Park på Lardprao Rd. Nu väntar vi bara på Disney World!

Efter safarin stannade vi till på den fantastiska restauranten Steak Lao, nere på Rama Intra, och intog en överdimensionerad middag. Vi var helt utsvultna hela gänget. Notan slutade på 1,300 baht vilket är helt överkomligt med tanke på att vi var 4 vuxna och 5 barn. Steak Lao är ingen lyxrestaurang men helt klart en BRA Thairestaurant.Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: , ,

lördag, januari 06, 2007

En ursäkt för massor av Singha öl en Tisdag

Det är inte bara bomber och granater i Bangkok. I Tisdags kom studiekamraten från ABAC tiden, Jensa, på besök. 1 månads semester, och större delen av tiden i Bangkok, där han hyrt lägenhet. Det är 2 år sedan han var här sist. Mycket har hänt sedan dess. Jobbyten, skilsmässa, osv.

Vi beställde upp mat från restauranten runt hörnet, Baan Suckothai. Fram mot småtimmarna satt vi sedan och drack singha öl hemma i mitt kök. Jäkligt trevligt att snacka ikapp, samt friska upp minnet på saker som hände i stan, förr om åren. Jensa kommer ihåg så mycket. Jag ser fram mot massvis med blogguppslag över denna månad.

Jensa läser förstås min blogg och är ganska uppdaterad på vad som händer i min skalle. Han var lite orolig för att jag skulle fortsätta skriva ner ABAC, eftersom vi borde ha ett intresse av att vår utbildning skall stå sig i internationell jämförelse. Jag tröstade honom med att inte så många läser min blogg, så det var nog ingen fara på färde.

Jensa kände jag redan innan studierna på ABAC, även om vi inte alltid bott på samma platser så har vi haft god kontakt.

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: , ,

söndag, december 31, 2006

Gott Nytt År!

Vi får se vad vi hittar på här i Bangkok men något skall det väll bli. Jag är fortfarande inte kurerad från min släng av vinterinfluensa men skall ändå försöka ta oss ut till något stjärnberg för att titta på fyrverkerierna. Har de något på Ramkamhaengs idrottsplats så blir det nog där.

I vilket fall, Ett riktigt Gott Nytt år önskar vi er!

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: ,

måndag, december 25, 2006

Ännu en Juldagsmorgon i Bangkok!

Tyvärr var jag tvungen att ge mig ut på stan idag. Jag tog det nyktra beslutet att ställa bilen hemma hos John efter julfirandet igår. Biloen var tvungen att hämtas. Det blir annars ofta alldeles för mycket bilkörning med promille i kroppen. Jag vågar säja att de allra flesta som har ett fordon här i Thailand, oftare än inte, kör berusade. Det verkar som om detta är en del av kulturen vi alla väldigt lätt tar åt oss.

Julafton var annars väldigt lyckad. John hade spenderat dagar med att förbereda julbordet. Tyvärr vart vi blåsta på julskinkan som beställdes via en cateringfirma. Meningen var att vi skulle hämta upp den vid en samlad leverans till Svenska Kyrkan på Sukhumvit 33. Inte nog med att de kom 2 timmar sent, de hade helt glömt bort vår beställning. Tydligen en Holländare som tagit över denna syssla sedan den Svenska firman gick upp i rök. Det är mycket folk som kommer och går här.

Cateringfirmans försvar var att ordern kom för sent. Tack för kaffet tyckte vi, vad fasen tog de emot den för?

John lyckades sedan med mästerverkat att få en rökt skinka (det närmsta vi kunde komma ) att både smaka och likna en julskinka, och med det satte han pricken över julbordet.

Det vart massor av dans runt granen. Massor av sång. Skall jag vara ärlig verkade de flesta av barnen tycka att det var roligare att titta på oss än att delta. Vi var i högform.

Peters tomtedräkt gjorde succé. Han köpte den i USA inför förra julen och den var det bästa jag sett. 500 kronor hade den tydligen kostat och inkluderade heltäckande hår och skägg, brett skärp, samt stövlar. En sån vill jag ha!

Barnen fick massor av jättefina julklappar och de är så glada så. De har fullt upp inne i barnkammaren kan jag lova. De hälsar och tackar!

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: , ,

söndag, december 24, 2006

Ho, ho, ho, God Jul på er

Då var det äntligen julafton. Barnen har gått och sneglat på paketen under granen länge nu och jag var ganska säker på att Josefine eller Sebastian skulle falla för frestelsen, men icke sa nicke. Kors i taket. I vår smygstartsjulafton fick man öppna ett par paket var. Och det är avklarat nu. Ganska praktiskt också eftersom vi inte ville ta med alltför mycket över till John senare i eftermiddag.

Jag skulle tro att mamma kommer upp från Pattaya om en sisådär en 45 minuter. Efter det är det bara att börja packa ihop och lätta över. Det finns säkert saker de behöver hjälp med. Om inte annat kan jag rigga livekameran. OM de nu har skaffat bredband vill säja.

I vilket fall, i fall att de inte har något bredband så spelade jag in en snutt vid granen alldeles nyss. Håll till godo.

En riktig God Jul önskar vi er alla härifrån Bangkok

Andra bloggar om: , , , ,


Etiketter: ,

måndag, december 18, 2006

Idrottsdag på Udomsuksa School

Det var idrottsdag på tjejernas skola i Fredags. Numer tillhör de båda den blå gruppen. Mest för att Josefine skall vilja vara med överhuvudtaget. Hon brukar vilja göra vad Emmi gör, tillsammans med henne. Men så vart det inte den här gången. Hon är inte alls intresserad av rampljuset.

Emily gick i det blå lagets parad, inte Josefine, hon hängde med oss. De hade klippt jättefina dräkter i papperskartonger, plastflaskor och annat de hade. Paraden består av alla olika lag. Lagen tävlar i olika moment, paraden är en, ballongleken en annan, och cheerleader tävlingen den ultimata. Det känns som att alla föräldrar vill ha med sina barn i färgens cheerleaderlag. Små 5-åriga flickor sminkade som glädjeflickor, synkroniserat dansande i sexiga uniformer.

Jag vet inte om jag gillar detta.

Uppenbarligen vill föräldrarna ha en sexig snygg dotter. Frågan är vart i kulturen det kommer från, men nog märks det när man ger sig ut på stan. Men låt gå, nästa år kommer nog Emily vilja vara med, jag väntar tills dess med att ta ställning. På VIP läktaren satt överheten och det var paradens höjdpunkt när var grupp stannade till där. NOT. De såg lite gubbsjuka ut, så småtjejerna var säkert sexiga för dem.Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: , , ,

Loong Nuats Pub i Pattaya

På vägen hem till Bangkok åkte vi upp till morsans stamställe, Loong Nuats Pub. Ägaren, Loong Nuat, är en gammal vän till familjen, och en bästis till min mor. Han är en störtskön kille som bland annat var med i studentupproret 1972. Han lever enkelt och ber om lite, även om det inte hade behövt vara på det viset. På hans bar är det väldigt enkelt, och det mesta av inredningen har han gjort själv. Baren har flyttat runt ett par gånger och ofta hamnar den då på rivningstomter. Med jämna mellanrum kommer hans trubadurvänner på besök för lite gratisuppträdanden. En tvättäkta Carabao thaiare är vad han och hans vänner är.

När vi kom på besök så låg han och vilade. Det var fortfarande fullt med gäster även om klockan var 11 på förmiddagen. Unga gäster. De spelade biljard, söp, sov, och kivades i vanlig ordning. Gästerna var mycket yngre än vad de brukar vara, men det kan ju ha att göra med att de verkade känna hans servitris.

Han har gått igenom en del starka medicineringar på sistone och såg äldre ut än någonsin. Vi får hålla tummarna för att han kryar på sig. Jag skall försöka fylla på detta inlägg eftersom mitt minne vaknar till liv. Tills dess, håll till godo med nedan filmsnutt.

På efterfrågan: Du hittar Loong Nuats bar på Soi Bongkok, på vänser sida om du kommer från Jomtien hållet. I höjd med Bongkot Place om man tittar på kartan jag länkar till på denna länk, ruta 6C.
Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: , ,

onsdag, december 13, 2006

Nog kan de göra läskiga filmer i Thailand allt

Jag hade inte tänkt packa upp datorn ikväll egentligen, utan för första gången på länge tänkt låta den ligga i väskan ända tills jag kom tillbaks till jobbet imorgon bitti. Jag tänkte att jag skulle försöka varva ner lite med en film jag inte hade sett istället, jag har ju ett par stycken. Jag satt och bläddrade bland skivorna och blicken föll på en titel som kändes bekant. Shutter!

Men fasen, det var ju den filmen både Guava och Perre (bloggarkollegorna) pratat sig varma om, en riktigt bra thairysare sa de. Jag tvivlade inte på det och nu ville jag verkligen se en bra film, så det vart den. Undrar varför jag inte sett den tidigare egentligen? Visste ju inte ens att vi hade den? Konstigt. Eller hade jag bara slökollat när frugan tittat på den kanske? Jag kan lätt flyta i väg i tankarna om jag inte är fokuserad... och kunde ledigt missat att registrera den.

Som tur var hade den engelsk text. Jag var låst från första sekund. Denna hade jag aldrig sett, det stod klart från första sekund. Att filmen hade gått upp på vår 32 tummare tidigare, det var det inget tvivel om. Både barn och fru skapade direkt en spöklig atmosfär. Jag tänkte på det redan då, det här är ingen vanlig läskig film. Nu gled de inte upp i knät för att mysa och skylla på filmen, nu gled de upp för att sätta sig i säkerhet.

Jag är själv lite känslig för överraskningsmoment och att barnen ett par tre sekunder i förväg frös till, gömde sig under filtar, eller rent av gick ut ur rummet, gjorde faktiskt filmen bättre. Jag slapp hata att sätta hickan i halsen.

Jag skall inte berätta vad filmen handlade om utan jag rekommenderar dej att skaffa den och se den själv. Du kommer inte ångra dej. Helt klart top 5 på mitt livs spökislista.

Anledningen till att jag packade upp datorn var inte för att skriva om filmen, utan det var för att skriva om vad som hände efteråt.

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: ,

fredag, december 08, 2006

Svenskt Julbord på Admiralen

Igår hade Svenska Handelskammaren julbord på den Danska restauranten Admiral på Sukhumvit soi 18. Kompisen samlade ihop hela gänget plus några till och vi hade helt plötsligt ett bord för 12. Det var riktigt trevligt och gick mycket städat till, inte alls som den julfesten Scandinavian Society arrangerar, årets fylleslag som jag brukar kalla den. Denna kommer jag återkomma till. Det var luciatåg, julsånger, barn, svenskt julbord, och nubbar förstås.

Efteråt gav vi oss ut i nattvimlet, de flesta av oss. Efter snabbesöket på Sukhumvit 23 splittrades vi upp, några stannade kvar, några tvingades åka hem och bota sina gamla synder, några åkte till studentpartygatan RCA, och jag och de andra till soi 4.

Efter en sen natt är det alltid skönt att sova ruset av sig. Jag sov till lunch.

God Jul

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: