Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

måndag, juni 15, 2009

Ut med skiten ur datorn - ut i cyberrymden med det

Snart har man väl bara ett par skärmar och några tangentbord kvar här hemma - och hur jävla skönt skall inte det bli!? Det börjar bli lite rörigt med alla ettor och nollor som ligger spridda lite här och lite där.

Att börja använda Gmail var inte grejen, det har ju funnits hur länge som helst. Grejen var att börja flytta ut mailen på nätet. Bort från datorerna och ut i cyberrymden. Nu synkar jag alla mina epostadresser mot Gmail istället för lokala epostklient (outlook).

Min lokala klient synkar istället via mitt Gmailkonto. I slutändan kör jag nog bara Gmail men för en tid blir det dubbelt. Mina andra apparater kommer göra samma sak. Gmail har en funktion som synkar mot datorn man sitter på för tillfället (om man vill) - man kan då jobba offline om man skulle tappa Internet.

Visst, webmail är inget nytt. MEN administrationen av alla GB av arkiverade mail (jobb, privat, trams) har man velat sköta på hemdatorn ändå. Det blir dock mer och mer att man vill komma åt mailen från annat än hemdatorn därför detta steg.

Nästa blir att flytta ut även "Mina Dokument" ur burken, dem vill man ju också komma åt på vändande fot. Antar att man kan synka även den mot hemdatorn så att man även där kan jobba när man är offline.

Jag kör redan en del webbaserade program och är bombsäker på att det är så framtiden ser ut. Programmen i cyberrymden - och INTE på min dator.

Etiketter: ,

torsdag, maj 28, 2009

Det vart dags att uppdatera min SE P1i

Det var mjukvaran och med det operativsystemet det gällde. Orkade inte köra backupen jag fick föreslagen under själva proceduren. Nu lär jag ju tappa lite av mina privata inställningar, wifi, svenska ord till ordlistan, applikationer, OCH alla min nytillagda telefonnummer...

Suck.

Etiketter:

söndag, augusti 31, 2008

Mitt jävla nätverk med alla trasiga tillbehör börjar gå mig på nerverna

Införskaffade en billig extern hårddisk (Toshiba, USB) förra sommaren. Fick den nästan att fungera men aldrig att rocka. Det gick såååå segt. Backup med den var inte enkelt. Senast hittade jag inte ens disken när den var inpluggad. Toshiba och... konstig. Förhoppningsvis får jag fart på den igen någon gång men det måste bli med hjälp av deras mjukvara som inte medkom men säkert finns någonstans.

Vad som är jobbigt med allt detta är ju att MAN MÅSTE ha en extern lagring. Förr eller senare ryker hårddisken det vet man ju. Bilder och filmer på barnen är ju värt lite mer än de 1400 kr som en värstingvariant av en lagringsenhet kostar. På det har man ju alla mailen, jobb, privat mm som också har ett värde. Mailen vill man ju inte tappa de senaste dagarna ens, det är ju mest dem man har använding för.

Automatisk backup MÅSTE fungera ENKELT, DAGLIGEN och AUTOMATIK!

Min nyinförskaffade Maxtor (Seagate) OneTouch 4 Plus 1 TB som jag har goda förhoppningar skall göra jobbet åt mig. Backuppen snurrar och än så länge ENKELT.

Etiketter: ,