Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

lördag, maj 23, 2009

Ikväll på SVT "The 90's - ett försvarstal" - Henrik Schyffert

Håkan berättade om en storslagen show och nu när den nu går live på TV ville jag bara passa på att tipsa om att tuna in kanalen. Klockan 21.00 på SVT smäller det.

Det är inte synd om mig. Men kostymen jag hade på mig passade inte alls med personen som var i den. Och då skaver kostymen ordentligt. Folk har vant sig vid kostymen och ringer kostymen. Då är det svårt att säga att ”den här kostymen gäller inte längre”.
Citat Henrik Schyffert

The 90's - ett försvarstal" - Henrik Schyffert

Etiketter:

fredag, augusti 15, 2008

Vårt gula hus i Hässelby Villastad

Här bodde jag mellan 12 och 18 ungefär. Mycket minnen i detta hus.

Jag var tvungen att parkera och ta en promenad i området eftersom jag hade tiden på min sida för en gångs skull. Odörtsgränd 11 var det alltså.

Noterade att de skaffat en pool annars såg allt ut som förr.

Etiketter:

Backlura, det var inte igår direkt
Dvärglinsgränd 34 - och jag som hela mitt liv trott gatan hetat Dvärglingsgränd!?

Hit flyttad vi efter föräldrarnas skilsmässa i miten av 70 talet. Området var helt nybyggt. Ett riktigt trevigt radhusområde, både då och nu.

I Backlura gick jag i årskurs 3 till 5.

Jag skulle hämta Niklas och Dee i Hässelby Villastad och passade på att besöka min gamla hemtrakter. Otroligt att det inte hänt tidigare egentligen.

Riktigt roligt att för första gången på 20 år gå runt på platser man härjade som liten. Detta har jag tänkt göra MÅNGA gånger men det har aldrig blivit av.

Bara sträckan mellan Barkarby och Backlura (Skälbyvägen) gav mig gåshud. Backluraskolan var sig lik.

Etiketter:

lördag, maj 31, 2008

Mälarvägen i Jakobsberg - en nostalgitripp

I eftermiddag spelar vi match mot FC Järfälla. På kartan noterade jag att planen vi skall spela på bara ligger ett stenkast från där jag bodde mina första 2 år. Jag har massor av unika minnen från den tiden, både tankar och bilder.

Jag har bara besökt bostadsområdet en gång sedan dess och det var när jag lämnade mamma hos en ny bekant för några år sedan. Snubben borde i grannporten. Faan vad häftigt det var att komma tillbaks. Alla husen var så små, området var så litet.

Jag skall ta med mig familjen till matchen så vi skall försöka hinna förbi och besöka mitt första boende igen. Det finns förstås andra platser det vore kul att besöka i detta avseende, Hässelby Villstad och Backlura tex.

Etiketter: ,

fredag, januari 04, 2008

God fortsättning!

Detta var ju ett händelserikt år. Jag tänkte passa på att göra en sammanställning av det medan jag fortfarande mins det.

Januari – Efter 6 år med samma arbetsgivare sa jag upp mig och började köra eget. Lyckades förhandla till mig ett konsultuppdrag som jag fortfarande har kvar. Även om det var mer värt i Thailand.

Mars - Bestämde oss för att flytta tillbaka till Sverige efter 11 år som exilsvensk i Bangkok.

April – Sebastian fyllde 2

Maj – Landade på svenska mark

Juni – Emily fyllde 5 och jag fick ett intressant och bra jobb, i min bransch (även om det var ett tidsbegränsat sådant (tills Juni 08)).

Juli – Började jobba på nya jobbet. Intressant. Inte imponerad. Jag hade underskattat mina förmågor.

Augusti – Josefine fyllde 4. Konstaterade att jag inte alls längtade tillbaks till Thailand, inte alls i närheten av vad jag hade fruktat.

September - Får en Thailändsk styvpappa!

Oktober – Plair och barnen ser snö för första gången. Det snöar samma natt som jag är på Åland med fotbollslaget, typiskt.

November - Vi har en fantastisk helg i Gävle där vi besöker den Thailändska föreningens Loy Krathong firande. Supertrevligt.

December – Barnen får åka pulka för första gången på riktigt och älskar det. Firar första julen i Sverige på 8 år. Konstaterade att vi trivs i Sverige men att om vi får chansen nog drar ut igen (minst 3 år till i Sverige blir det dock).

Nyåret – En bekant från förr omkommer i en trafikolycka i Pattaya, Thailand. En skolkamrat till min kusin. Träffade honom första gången 1993. Må han själ vila i frid. Amen.

Med facit på hand, vi har haft ett bra år. Brände knappt något av besparingarna snarare tvärtom. Framför allt vi har hälsan i behåll.

God fortsättning!

Etiketter: ,