Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

onsdag, juni 24, 2009

Och solen står som ett spö i backen

När jag åkte hem idag var klockan strax efter 17 och solen stod fortfarande så högt på himlen att jag inte behövde använda solskärmen. 2 arbetsdagar kvar till semestern och vädret börjar bli faaaantastiskt. Eller?

Men egentligen - hur länge kommer man stå ut med det om det blir mycket bättre än så här!? Jag bara frågar. Är det något jag INTE saknar från Thailand (inte ens i Februari)är det ju faktiskt vädret. Mycket annat saknar jag dock.

Undrar om inte min balkong i skuggan kommer bli ganska bra ändå.

Etiketter:

tisdag, mars 10, 2009

Nu har det börjat snöa igen och inte är det så att man grinar hela vägen till posten direkt!?
Men ändå, man tycker ju lite synd om alla andra - alla de som inte skall åka till Thailand på Fredag...

Jag trodde nog att det var över för den här gången. Det började gå över nollsträcket och snön började sakta men säkert smälta bort. Började bli ganska mörkt och trist igen faktiskt. Visst är det mycket vackrare så här men det är också hög risk för slask - slask är inget vidare. Kändes som om det kunde få ha vart över.

5 minus då väljer jag snö in i April.

Ps. Har med detta trimmat en gammal telefon med nytt abonnemang för mobilbloggande. Med säkerhet blir det nu bilder kontinuerligt tills vi sitter på planet - om.

Etiketter:

söndag, maj 25, 2008

Och så kom sommaren tillbaks..
Idag kom sommaren tillbaks och tydligen skall det hålla i sig en stund. Perfekt väder var det. Något svalare än förra värmeböljan.

Dagen slogs ihjäl på gårdsplanen. Massor av ungar och massor av lek.

Etiketter: ,

söndag, april 20, 2008

Inget tvivel - Nu är vi mitt i våren
Efter att ha tagit bilden packade vi oss ut på gården jag och barnen. Ordagrant vart vi utslängda av Plair som var i färd med en storstädning. Vi skulle bara vara ivägen och avvek utan bråk.

Nere på gården i solen är det helt underbart. I skrivandes stund åtnjuter jag alltså ett stabilt trådlöst Internet från parkbänken nere vid lekplatsen.

Det här vädret är det inte mycket som slår. Jag skulle tro det är ca 20 grader i solen. Fortfarande ca 10 i skuggan så brisarna som kommer med jämna mellanrum är uppfriskande, och välkomna.

Nice som faan!

Mina tankar är med dem som tvingas åka till Thailand från nu och fram till September - Inte avundsjuk...

Ps. Jag var lite orolig för skärmen, att det skulle vara svårt att se något men efter att ha dragit på fullt skärmljus vart det acceptabelt. Inget man jobbar en hel dag i men helt ok. Skall tänka på de när jag skaffar nästa dator, att ha en riktigt bra utomhusskärm. Den skall ju fungera bra i nästa episod av mitt liv. Under palmträd i Thailand...

Etiketter: , ,

torsdag, april 10, 2008

Inte mycket att säga om vädret...
Det slår om ganska snabbt. Säkert inget ovanligt för årstiden men jag hade glömt bort det. Det snöade ju ofta på första maj förr i alla fall.

Etiketter:

söndag, april 06, 2008

Idag vart det bara Josefine och jag
Likväl en skön promenad. 10 grader, gråmulet, och nästan vindstilla. Vid 10 grader måste man ha passerat den magiska gränsen. Allt ovanför är ju mer eller mindre bra. På med en jacka, och kanske en mössa om man är frussen så är saken biff.

En promenad i naturen, i ovan beskrivna väder slår en 35 gradig motsvarande promenad i Thailand - varje dag i veckan. Amen.

Emily och Sebastian avstod den här gången. Hoppas det var en tillfällighet.

Etiketter: ,

torsdag, mars 13, 2008

Den varmaste vintern på hundratals år - var det rätt tid att flytta tillbaks?

Först kan man ju tycka det. Speciellt som det gångna året i Thailand var varmare än normalt. Tyvärr är det ju som så att snön behövs för att ge oss det ljus vi behöver under den mörka årstiden. Så egentligen var det nog fel år.

Tydligen är vi ljuskänsligare än vad vi tror.

Vi sitter på kontoret i tunn belysning. Så tunn belysning att kroppen tror att det börjar bli kväll och dags att bli lite sömnig. Sedan kommer vi hem, och samma ljus fortsätter. På det har vi dragit i oss hundra koppar kaffe under dagen.

Dagljuset vi får in genom fönstren är ca 400 lux, utomhus är det ca 50,000 lux en genomsnittlig dag när solen står på topp. Den mest grådaskiga ovädersdagen har vi ca 5 lux. Månljuset ger ca 1 lux.

Det finns lampor som ger ett högt luxvärde till idag överkomliga priser. Pratade med en taxi chaufför i staterna som bodde i en källare där han körde lampor med högt luxvärde över allt. Han hade testat det mot sina depressioner och det hade fungerat för honom. Det spelar ju ingen roll faktiskt, om det var en placeboeffekt.

Jag vet faktiskt inte vad som krävs för att få in dagsbehovet men har en känsla av att vi tar in mycket av det vi behöver genom ögonen (borde kanske låta det vara osagt). I så fall skulle det ju räcka med en riktad kontorslampa. Man kan ju i så fall också tycka att bildskärmar skulle kunna dra fördel av att ha ett högt luxvärde.

Det blir förstås extra viktigt att ta sig ut för en lunchpromenad under vinterhalvåret.

Wiki om Dagsljus

Etiketter: , ,

tisdag, februari 19, 2008

Det verkar som om våren kommer tidigt i år

5-6 grader och fullt solsken över klarblå himmel bjuder vi på här i Stockholm.

Etiketter:

torsdag, januari 31, 2008

Saint Pauls Skyways

En ganska intressant företeelse här i Saint Paul (kanske gäller andra platser med?) är skyways. Alltså gångar genom husen och tunnlar där emellan. Du kan parkera bilen flera kvarter bort men ändå gå inomhus hela vägen till kontoret. Skulle tro den stora anledningen till detta är kylan de har på vintern samt det faktum att väderomslagen är sanslösa. Över dygnet är det inte ovanligt med temperaturskillnader på 20 grader. Tydligen är rekordet 30 graders skillnad på 27 minuter.

Snacka om svårt att veta hur man skal klä sig!?

Svårt att gissa varför väder TV är så stort här...


Etiketter: ,

tisdag, januari 29, 2008

31 minus, kan det stämma?

Nollgradigt idag men 31 minus imorgon, och sedan nollgradigt igen i övermorgon - kan det verkligen stämma? Hoppas inte!

Kollade vädret på tv alldeles nyligen. Väderomslagen verkar galna. Skiljer 30-40 grader bara inom en hundra-milsradie imorgon!?

Tydligen är det kalla vindar som gör de snabba omslagen.

Etiketter: