Det vart hela 11 år i Bangkok innan återflytten till Sverige i Maj 2007. Thailand kommer vi tillbaks till. Tills dess kommer jag skriva om livet i Sverige. Allt har sin tid.

lördag, januari 05, 2008

Att blogga eller inte blogga

Jag börjar avsky orden bloggare och blogg...

Var precis inne och skulle skriva ett inlägg om Facebook. Facebook och andra sociala nätverk fascinerar mig mer och mer. Och det borde de ju. Jag är ju i branschen så att säga. Men jag tänker inte skiva om Facebook nu utan om bloggsfären.

Blogssfären alltså, den som nästan dödade min fritid. Skadad som man är så var det ju tävling men framför allt handlade det om att lätta på trycket. Det handlade om placering och inte om vad det borde, att dra in annonspengar.

Annonspengar, HA. Dem har jag inte räknat sedan dacke gick och dog. Tanken på att tjäna pengar på bloggen gav jag upp för hundra år sedan. Vad jag däremot började förstå var att det var ett utmärkt sätt att nätverka på. Ganska lätta att hitta likasinnade. De bloggare som jag gillade att läsa gillade att läsa mig, och så vart vi bloggkompisar. Flera av dessa människor har jag dessutom träffat. Härliga människor. Hittills har ingen gjort mig besviken.

Så föddes iden om Thailandsforumet som jag envisas med att stava med S (kan ingen förklara varför det är helfel, jag fattar inte?). Ett nätverk för oss andra. Kanaler som alla kommer åt. Alternativen var ju annars barerna, Scandinavian Society in Siam, eller andra nätverksgrupperingar. Få av dem passade mig som handsken. Nätverksträffarna i Bangkok var lite väl mycket nätverka för att passa min smak.

För några månader sedan slutade jag skriva på bloggen, eller drog ned till minimum. Torka. Inget att skriva om liksom. Samtidigt kändes det inte alls lika spännande att bjuda på sig själv. Såg hur jag störtdök på listorna. Sket i det och kastade in blogghandduken. För någon månad sedan drog jag bort min länk från min signatur på Thailandsforumet. Reträtten var ett faktum.

När jag nu planerade att skriva om Facebook dök jag på några gamla länkar jag hade gömda i marginalen. Bla,. Bloggportalens. Döm min förvåning när jag nu gick in och studerade Bloggportalens topplistor (förlåt mig för att jag fortfarande ligger kvar inom sektionerna ”resa” och ”utlandssvenskar”). Lika många besökare som i glansdagarna. Bessynerligt!? Jag förstår att kompisarna i Thailand tycker jag är lite småintressant att läsa (och de är anledningen till att jag fortfarande blottar mig) men majoriteten av läsarna finns ju i Sverige. Och därför vart det bloggen och inte Facebook som detta handlade om.

Jättekul men, vad är det som lockar?

Eller har du bara fastnat i en dålig Såpa?

Etiketter: , ,

måndag, juni 18, 2007

Phukets minsta lägenhetshotell

Noterade att min bloggbekante, Malee, blivit färdig med sitt byggprojekt och tänker slå upp portarna redan i November detta år. Detta vill jag ju slå i trumman för förstås!

I Ban Sayoarn, mellan Nai Harn Beach och Rawai Beach har de byggt två privata lägenheter med full service för dem som tröttnat på att trängas på de stora semesterorterna. Personligen tycker jag det låter helmysigt. Du kan läsa mer om Malee Garden om du följer denna länk.

Etiketter: ,

torsdag, juni 14, 2007

Nå, hur vart det sedan då?

Jag råkade snubbla över ett inlägg jag skrev den 8 Mars i år.

Kommer ni ihåg när jag skrev ”om varför jag väljer att flytta hem till Sverige igen”?

Så här gick den:
Efter mer eller mindre 15 år i landet känner jag inte längre den där kicken av att det springer massa leende människor runt omkring mig hela tiden. Jag tycker inte heller värmen är speciellt behaglig, 5-10 grader svalare hade varit skönare. Att ha en pool runt hörnet är trevligt, men efter ett par år känner man sig inte tvungen att bada i den längre. Solen kan man bli brun av, det är sant, men du kommer till en gräns då det absolut inte spelar någon roll. De flesta som jobbar här för en längre tid, undviker hellre solen, än utsätter sig för den. Du lär dig förstå varför. bla. bla. bla.

Det stod klart för mig att jag antagligen är skyldig er att summera min första tid i Sverige, hur väl det överstämde med mina förväntningar.

Rätt eller fel?

Etiketter: , ,

onsdag, maj 02, 2007

Frugan kliver in i bilden

Jag har inte gett Plair för mycket kredit över bloggen så jag ville passa på att få ut detta. Nu när jag nästan säckar under av alla ovissheter kliver hon fram som ett skyddande helgon. Man skulle kunna säga att det är hon som styr skutan för tillfället. Det har varit samma sak när jag varit kryppling för någon idrottsskada, eller så sjuk bara en man kan vara, då fixar hon allt. Och jag fixar inget.

Tur att jag har min fru, synd bara att hon inte tjatar mer på mig. Jag skulle gott kunna behöva ett par sparkar i arslet.

Etiketter: , ,

söndag, april 01, 2007

Thailändsk censur, moral & etik

Guava släppte precis ett inlägg på sin blogg som du bara måste läsa. Det handlar om thailändsk censur, moral & etik, och om hur de trasslar in sig själva när de försöker vara kloka åt andra människor. I kort ett bevis på att man i en skyddad verkstad (thailändska politiker kommer ofta från en skyddad miljö) har en total nolluppfattning av verkligheten. Det senaste är att man vill radera bort thailändska ord som betyder något fult på engelska, eller franska, eller svenska, eller... Det här är ju bara ett i raden av nygamla idiotiska uttalanden, förhoppningsvis kommer detta att diskuteras även över thailändsk media. Sådant här kommer jag inte sakna.

Från Sverige kanske även jag kan tycka att det är charmigt att läsa om...

Du finner artikeln, censur in absurdum här!

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: , , ,

fredag, mars 30, 2007

Vem flyttar rätt?

Hittade av en slump på Bloggen Jobisen som skrivs av en kille som just sålt allt han har och flyttat till Bangkok. En kontrast till min egen situation kan man säga. Ganska kul att läsa om hans eld och lågor för sitt nya land.

Det var ju så man en gång kände själv. Jag tror visserligen Thailand har ändrats mycket sedan jag kom hit, men det är nog mer jag som är mätt.

Andra bloggar om: , ,

Etiketter: ,

onsdag, mars 28, 2007

Min CV och en eventuell Googling

En god vän påminde om att detta redskap ofta används i kombination med jobb interjuver, eller strax innan, då man bestämmer vem som skall få komma upp. Jag undrar om jag överhuvudtaget behöver skriva någon CV, hela mitt liv ligger ju på nätet. Synd att man inte kan sudda lite…

Notera att jag skriver ”mitt namn”, och inte mitt namn. Jag skall inte lägga till något mer till sökmotorerna nu.

En Googling på “Mitt namn” ger dig 495 träffar, slå det om du kan!


Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: ,

söndag, mars 25, 2007

300 inlägg and still counting…

Noterade just på Guavas blogg att han nått det nästan ofattbara 1,000 kommentarer!? Detta påminde mig om min egen bedrift, att jag nyligen passerat 300 inlägg. Inte illa det heller. Den enda haken med alla dessa inlägg är att de är hemsk knepiga att kategorisera i efterhand. Det skulle ju annars vara kul att ha en lista, en ”Nilles digest”, med bara det absolut bästa. Om du kommer till denna sida och minns något du gillade får du gärna påminna mig. Det är dags att börja bygga på detta.

En vacker dag får jag nog gå tillbaks och skriva om, några av de inlägg där jag varit alldeles för snabb på avtryckaren. Ganska många har jag en känsla av. Detta lägger jag definitivt på framtiden.

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter:

söndag, mars 11, 2007

Jag är lite udda - som alla andra...

Har blivit utmanad av Annie – UFO, att skriva sex underliga/egendomliga saker om mig själv samt välja sex andra bloggare som jag utmanar att göra samma sak. Jag vet inte om jag kan skaka fram 6 stycken men jag skall göra ett försök. Dessa instruktioner ska ingå i mitt utmanings-inlägg, och jag ska även notifiera utvalda bloggare om att de blivit utmanade av mig på deras egna bloggar...

1) Jag oroar mig för saker som antagligen inte kommer hända. I fall att något trist händer så är jag redan förbered, men eftersom det sällan gör det oroar jag mig ofta i onödan. Detta är på gränsen till att man skulle kunna kalla mig paranoid.
2) Jag blir lätt blöt i ögat när jag tittar på drama på tv, det kan tom vara en såpa eller tecknat.
3) Jag vill mycket mer än jag hinner med, men kastar mig ändå in i nya projekt stup i kvart. Min ryggsäck med löften kan stundtals vara oerhört betungande.
4) Jag har svårt att finna ro för att luta mig över en god bok även om jag inget hellre vill.
5) Jag är en bättre pappa i mina tankar än vad jag är i verkligheten.
6) Jag har oerhört lätt för att börja dagdrömma. Det räcker att jag ser något som påminner om något så börjar det. Jag skrattar åt filmen ”A beautiful mind” eftersom jag känner igen mig i hans drömmande. Jag skulle aldrig komma på tanken att läsa en bok medan jag vaktar barnen vid polen.

Det var viktigt att få upp detta snabbt eftersom jag såg att kollegan Guava redan var utmanad och antagligen skulle nypt flera av mina ”offer”… Jag hoppas att du förlåter mig :)

Jag utmanar följande bloggare: Svenne Farang, Michael Härensjö, Ett fotavtryck i Asien, GreenCurry, Malee, och kusinen Jessica

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: ,

onsdag, februari 28, 2007

Önska mig lycka till!

I natt pekar vi om servern. Hela dagen har gått till att återskapa konton på den nya, meddelat gäster, och dubbelkolla. Massor av domännamn var det...

Det snurrar på ganska bra i min skalla nu kan jag lova...

Vi har goda referenser för den nya servern, förhoppningsvis var det värt mödan! Det nya företaget vi hyr från heter Solar, det gamla GoDaddy.

GoDaddy, var sämre än sämst!

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: , ,

tisdag, januari 02, 2007

Kampanj mot Thailandsguiden, är du med?

Det strömmar till en hel del nya läsare till min blogg, nu när Aftonbladet länkar till den.

På gott och ont.

Nu har även jag blivit utestängd från Thailansguidens forum. Jag antar att ägarna, eller någon nitiskt moderator, följde länken i min signatur och hittade min blogg. Och med den fann de mitt nystartade forum. Eftersom jag ALDRIG gjort reklam för mitt forum på deras sida tycker jag detta är långsökt. Gå in och kolla på signaturen Nille, avgör själva.

Är du medlem där, överväg att byta forum av 2 skäl. 1. Kan du mycket och driver eget kanske dina inlägg blir värdelösa den dag thailandsguidens intressen krockar med dina. 2. Är du en resenär, överväg att byta till ett öppet ocensurerat forum, för det är där alla kunniga människor kommer finnas framöver. Välj vilka forum du vill men välj ett öppet!

Nu är jag långtifrån den första att bli avstängd. Flera av mina forum medlemmar har själva blivit avstängda eller har en bekant som blivit det.

Vad som just nu irriterar livet ur mig är att alla mina inlägg ligger kvar, men inte länken till min blogg. Att hjälpa andra var ju att förena nytta med nöje.

Kampanj mot Thailandsguiden: Skaffa er ett liv & Ta bort mina inlägg!

Anmäl dig på det riktiga Thailandsforumet, klicka här!

Andra bloggar om: , , , ,

Etiketter: ,

lördag, december 16, 2006

Nu är vi online igen!

Att denna sida inte har gått att nå på nästan 2 dygn har antagligen inte gått helt obemärkt förbi. Servern (VPS) som jag har hos GoDaddy i USA dog rejält. GoDaddys support har varit under all kritik. Servern jobbade helt enkelt över sin kapacitet en tid och kastade in handuken slutligen.

Tyvärr jag jag ca 20 hemsidor där, bla. thailandsforumet, så detta har verkligen frestat på mitt tålamod. Dags att söka ny leverantör.

Etiketter: , ,

lördag, december 09, 2006

Bloggeliblogg, bligg blogg, är du med?

Jag pratade med bloggarkollegan Perre härom dagen. Han passerar Bangkok den 21:a på väg mot Sverige (tror jag han sa). Vi skall FÖRSÖKA träffas. Hela familjerna om det inte blir för sent. Johan? Ni andra utsocknesbloggare, kom ni med vet jag.

Andra bloggar om: , ,

Etiketter:

torsdag, december 07, 2006

Hello, hello, it’s Bangkok calling

Jag inser att jag inte skrivit speciellt mycket här den sista tiden. Ett och annat inlägg har det ju blivit, men inte som det brukar vara. Det går i vågor antar jag. Just nu har jag en massa saker på gång, bland annat har jag flyttat in i ett nytt kontor, och med det kastat mig in i MASSOR av aktiviteter. Men eftersom jag inte vet vilken ände jag skall börja, så lägger jag den storyn på is för nu.

Som du säkert märkt så är det lite problem med bloggers beta version för tillfället. Jag skulle lytt allas råd och inte uppgraderat. Men nej då, jag ville åt extrafunktionerna, så nu lär jag mig ytterligare en läxa på egen hand. Jag undrar när jag skall börja lära mig av andras?

Eller problem med Betan, det vet jag ju inte, utan gissar. Tydligt är att servicen ”kan” skilja beroende på om man ligger på egen server, eller deras. De är lite tvetydliga där. För mig fungerar det inte klockrent, även om jag tror att för er besökare så känns det som vanligt, förutom det här med kommentarerna då. Att jag ändrat design har väll knappast undgått någon.

Bloggandet tar annars oväntade vändningar vartefter. Det är fortfarande skönt att skriva av sig och fortfarande kul att andra läser vad man skriver. Eftersom bloggvärlden fördubblar sig på årsbasis kommer de flesta bloggar antagligen, liksom min, att gå mot att bli enbart privata nätdagböcker. Vanliga dödliga kommer aldrig kunna mäta sig med de som besitter skrivandets gåva.

Det jag gillar mest med bloggandet är att man får en chans att VERKLIGEN förklara vad man tycker om saker och ting, och varför. Tyvärr är det mest medhåll i kommentarerna så det blir nästan som en egotripp, och det är ju en baksida förstås, om det inte är det man är ute efter. Men för all del sluta inte kommentera, det är ju jättekul, men var inte rädda för att hugga.

Har du några frågor om livet i Thailand, i allmänhet, besök gärna Thailandsforumet, så lovar jag att ta mig tid att ventilera vad jag tycker. Och tycker det gör jag en hel del.

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter: ,

torsdag, november 23, 2006

Hoppsan, vad hände med bloggen?

Jag tröttnade ganska ordentligt på bloggen i morse. Framför allt är det uppgraderingen till beta som retar mig. Massor av saker som fungerade, men inte längre. Jag börjar undra om jag kanske varit inne och ”grottat” för mycket i min ram så jag bytte till en fräsh. I vilket fall, en Beta är en Beta, så det är inte mycket att gnälla över..

Ja, ja, jag skall fixa till den lite mer, men snälla vänta lite. Eller som de säjer här i Thailand:

- Yai Yen Yen (Kyl ner ditt heta hjärta: typ)

Andra bloggar om: , , ,

Etiketter:

torsdag, november 16, 2006

Bloggen min, den med eget liv

Min uppgradering är inte alls spännande. Kommentarer visas ibland, ibland inte. Det funkar dåligt överlag. Det är fortfarande en beta så man kan liksom inte klaga.

Jag försökte konvertera till WordPress tidigare men det gick inte. Och nu med Beta är det omöjligt. jag hittade en sajt som kan konvetera från RSS till blogg, och sedan därifrån till WP. Kommentarerna försvinner då tyvärr och jag vet inte om jag är så pigg på det, de hör ju till liksom.

Ha tålamod.

Andra bloggar om: , ,

Etiketter:

söndag, november 12, 2006

Tillbaks i storstaden

Söndagseftermiddag och tillbaks från helgens äventyr. 3 timmar tog hemresan. Nytt rekord. Denna ”nya” väg klipper som sagt var resan med ca 120 km och spar oss ca 2 timmar. Synd att jag inte provade den tidigare.

Jag glömde telefonen i Bangkok. Trodde inte jag skulle vara så saknad men det var hela 15 missade samtal, jösses, det måste vara rekord det med. Jag började nästan undra vad jag skulle med den till.

Nu skall jag pumpa upp det jag skrev utifrån djungeln. Allt i korrekt tid.

Etiketter:

fredag, november 10, 2006

Bloggens status

Det verkar som om bloggers automatiska uppgradering har fungerat hyfsat. Den tog ordentligt med tid. Minst 8 timmar?

Jag ser att det verkar vara något problem med ÅÄÖ i mallen, men det hoppas jag lösa på egen hand. Erik berättade presic att det är problem med att komma åt kommentarerna. Tyvärr kommer det bli svårt för er att hjälpa mig med andra problem innan jag löst detta. Detta får bli prioritet numero ono.

Kontrollpanelen och dess funktioner är lite annorlunda. Jag skall försöka att INTE få spel om saker och ting måste omläras.

Så, i dessa övergångstider, vänligen ha överseende!

Andra bloggar om: , ,

Etiketter:

torsdag, november 09, 2006

Blogger uppgraderar

Jag så precis att bloggverktyget jag använder, Blogger (av Google), äntligen har uppgraderats. Det är bara att initiera detta sen skall det gå av sig själv. Tydligen är det en större omställning, så eventuellt tar det ett tag innan jag fått ordning på detta.

Eftersom jag tvivlar lite på applikationsvärlden så gör jag en full backup innan. Jag kör som tur var min blogg på egen server så detta blir en "piece of cake"

Jag har verkligen väntat på detta. Men, jag tvivlar att det kommer funka på första försöket, så... på återseende.

Andra bloggar om: , ,

Etiketter: